Porca de Murça 2011, Douro - Perswijn
Wijn van de week

Porca de Murça 2011, Douro

De wijnen uit de Douro hebben, niet geheel ten onrechte, een imago van vrij hoge prijzen. Sommige icoonwijnen worden inderdaad voor flinke bedragen verkocht.
Maar een van de uitkomsten van onze proeverij, met flink wat rode Douro op de proeftafel, was dat ze er tegenwoordig ook opvallend veel betaalbare wijnen maken. Dit glas rood spant in dat opzicht de kroon. Hij wordt gemaakt door Real Companhia Velha, een bedrijf met meer dan 250 jaar geschiedenis in de portstreek. Het gaat er prat op dat Porca de Murça, met een productie van 1,5 miljoen flessen, de meest verkochte rode wijn van de streek is: een mooi succes. Dat is ongetwijfeld mede te danken aan de moderne stijl. De wijn is gemaakt zonder enige vorm van houtrijping, dus op zijn fruit, en is bedoeld om lekker jong te drinken.

Hij is verleidelijk, zacht en rond, met confiture, zwarte bes, een krachtige smaak, met een heerlijk zachte finale.

Jumbo, € 3,99

Reageer op dit item