Pampas del Sur, Viognier Vineyards Expressions 2011, Mendoza - Perswijn
Wijn van de week

Pampas del Sur, Viognier Vineyards Expressions 2011, Mendoza

In Argentinië heeft men ook de commerciële mogelijkheden van de viognier gezien, en onderkend dat deze Rhône-druif in dit droge en warme klimaat goede kansen heeft, zeker als hij op enige hoogte wordt aangeplant.

En hoog is het hier zeker, met veel wijngaarden boven de 1000 meter. Trivento, met de wijnen onder eigen naam en daarnaast zijn Pampas del Sur, is een voorbeeld van waar Argentinië goed in is: het maken van no-nonsensewijnen voor een perfecte prijs. Wie dit bedrijf bezoekt, kan met eigen ogen zien hoe hier op een zeer efficiënte manier betaalbare wijnen met een prima kwaliteit worden gemaakt. Uiteraard in een commerciële stijl, maar daar is op zich niets mis mee. Pampas del Sur werd rond 2004 een instant hit in Nederland nadat de Consumentenbond zich er lovend over had uitgelaten, en met hulp van Paul de Leeuw. Inmiddels heeft het label een vaste plek verworven in de winkels, met wijnen die waar voor hun geld blijven bieden.

Deze heeft een open geur, met peer en bloemen, zacht in de smaak, wat zuren en zuurtjes, krachtig, sappig, smakelijk.

Dirck III, € 4,79

Reageer op dit item