De Commanderie de Bordeaux aux Pays-Bas hield dit jaar zijn honderdste chapitre. Als toepasselijke plaats van handeling voor dit heugelijke feit was het onvolprezen Wereldmuseum in Rotterdam gekozen, een van de meest wijnvriendelijke locaties van heel Nederland.Tekst: René van Heusden
Als vins d’honneur waren die uit Fronsac en Canon-Fronsac gekozen. ’s Avonds werden ze bij het diner voor de leden geserveerd, ’s middags waren ze ook te proeven voor invités. Als notoir Bordeauxvriendelijk en invloedrijk medium was Perswijn vanzelfsprekend van de partij.
Misschien ook iets voor u
Uit de oude doos: Chili uitgelegd door Lars Daniëls (2020)
In tijden van corona heeft Lars Daniëls een aantal langere video's gemaakt. In dit uitgebreide video-artikel gaat over Chili, vertelt...
Bodegas Ponce: het nieuwe geluid van Manchuela
Hij schenkt zijn wijnen op perfecte temperatuur, gebruikt Gabriel glazen en krijgt een twinkeling in zijn ogen als hij over...
TOP 40-lijst wijndruiven (deel 5)
We hebben zo’n 4,5 miljoen hectare wijngaard op de wereld. Dat is lekker veel, maar wat zijn nou de meest aangeplante...
Wijnbreinbrekers – Chaptaliseren
Chaptaliseren of chaptalisatie is het toevoegen van suiker aan de most of gistende wijn, om meer alcohol te verkrijgen. Dit...
Tejo transformeert
De wijnregio’s rond Lissabon, en dan vooral Lisboa en Tejo, staan bekend als onuitputtelijke bron van goedkope, betrouwbare, maar weinig...
Weißburgunder: Oostenrijks groeibriljant
Oostenrijks faam rust vooral op peperige Grüner Veltliners, royale Rieslings, fonkelende Blaufränkisch en, in toenemende mate, subtiele Sauvignons Blancs. Maar...