De Commanderie de Bordeaux aux Pays-Bas hield dit jaar zijn honderdste chapitre. Als toepasselijke plaats van handeling voor dit heugelijke feit was het onvolprezen Wereldmuseum in Rotterdam gekozen, een van de meest wijnvriendelijke locaties van heel Nederland.Tekst: René van Heusden
Als vins d’honneur waren die uit Fronsac en Canon-Fronsac gekozen. ’s Avonds werden ze bij het diner voor de leden geserveerd, ’s middags waren ze ook te proeven voor invités. Als notoir Bordeauxvriendelijk en invloedrijk medium was Perswijn vanzelfsprekend van de partij.
Misschien ook iets voor u
Overpeinzingen: Bill Blatch is niet meer
Het hoort bij mijn leeftijd, zo valt te vrezen. Veel bekende mensen, of mensen die ik persoonlijk ken, verruilen het...
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Overpeinzingen: De ene classificatie is de andere niet
De wijnwereld is continu in beweging. Een van de meest opvallende is die in de richting van meer en meer...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...
Bordeaux 2022: Groots en meeslepend
Dit artikel is in zijn oorspronkelijke vorm gepubliceerd in Perswijn 4/2023 en voor de website ingekort. Voor we naar...
Overpeinzingen: Hoe werkt de place de Bordeaux?
Afgelopen dagen was ik aan de slag met mijn artikel over de jaargang 2022 in Bordeaux. Een beetje schaven en...