Domaine la Colombette, Sauvignon blanc 2011, Côteaux du Libron - Perswijn
Wijn van de week

Domaine la Colombette, Sauvignon blanc 2011, Côteaux du Libron

François Pugibet –tegenwoordig bijgestaan door zijn zoon Vincent- wordt in de Languedoc ook wel aangeduid als de ‘duivel van de Chardonnay’.
Maar opmerkelijk genoeg weet hij ook een bijzonder goede sauvignon blanc te maken; in dit warme klimaat een hele kunst. De stokken staan aangeplant op een mooi kalkrijk terroir, in een wijngaard met maar liefst 6000 stokken per hectare, erg veel voor deze streek. Dit houdt de opbrengsten per stok laag, en het verklaart het krachtige, aromatische karakter van deze wijn. Tegelijk weten de Pugibets ook nog eens een wijn te maken met niet meer dan dan 11,5% alcohol. Een stokpaardje hier, en op een perfecte manier uitgevoerd. Machinaal plukken in de nachtelijke uren zorgt er voor dat het fruit in optimale conditie binnenkomt, om vooral ook een fruitige en moderne sauvignon te kunnen maken.

Hij is rijp en krachtig, met mango, een vleugje mandarijn, zuiver en open, sappig, levendig, aantrekkelijk.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 5,95

Reageer op dit item