Wijnwinkelverkiezing 2013 van start! - Perswijn
Nieuws

Wijnwinkelverkiezing 2013 van start!

Ook dit jaar zal Perswijn wederom samen met u, de wijnconsument, de Nederlandse wijnwinkels onder de loep nemen om te bepalen wie de titel 'Beste Wijn(web)winkel 2013' mag dragen. De nominatieronde is geopend!
Vorig jaar zijn er zo’n 6.000 stemmen geteld op ruim 200 winkels, waarbij Mondovino uit Zwolle uiteindelijk als winnaar uit de bus is gekomen. Wat is de beste wijnwinkel van Nederland in 2013? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? Perswijn zoekt het uit, samen met u.

Nomineren en stemmen

De basisnominatielijst van vorig jaar wordt nu als startlijst gebruikt. De lezers van Perswijn, de bezoekers van onze website en de winkeliers hebben daarnaast de mogelijkheid om extra winkels te nomineren. Na de nominatieronde volgt de stemronde. Tijdens deze ronde kan iedereen één keer stemmen op zijn of haar favoriete winkel en/of wijnwebwinkel.

De winkels met de meeste stemmen worden beoordeeld door de onafhankelijke, kundige vakjury. Die onderwerpt de winkels aan een nauwkeurig onderzoek en vraagt de winkeliers om aanvullend cijfer en documentatiemateriaal. De vakjury bepaalt uiteindelijk welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel van het jaar 2013. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens de Perswijn Winterproeverij op 21 oktober in Wassenaar. Voor de wijnebwinkelwedstrijd volgen we een gelijk traject.

De beste wijnwinkel

De winnende wijnwinkel mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het jaar 2013 noemen. De trofee en oorkonde kunnen vol trots in de winkel getoond worden. De winnaar wordt tevens in het zonnetje gezet met een mooie reportage in Perswijn. Ook de winnende wijnwebwinkel wordt in het zonnetje gezet met een reportage en deze mag zich een jaar lang Wijnwebwinkel van het jaar 2013 noemen.

Tijdpad verkiezing:

Nominatieronde: Tot en met 15 augustus

Stemronde: 16 augustus tot en met 9 september.

WOSA

Wines of South Africa (WOSA) is een non-profit organisatie die alle Zuid-Afrikaanse wijnproducenten die hun producten exporteren vertegenwoordigt. WOSA bestaat sinds 1990 in zijn huidige vorm en beschikt over een database van meer dan 500 exporterende bedrijven, inclusief alle belangrijke Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. WOSA is een zelfstandig bedrijf dat op geen enkele manier zakelijke belangen heeft bij een producent of enig ander commercieel bedrijf. WOSA is tevens niet gelieerd aan een overheidsinstantie of ministerie, maar wordt erkend door de Zuid-Afrikaanse regering als officieel exportadviseur. Kijk voor meer informatie op www.wosa.nl

Winnaar wijnwinkelwedstrijd

WOSA biedt dit jaar de winnende wijnwinkel een reis naar Zuid-Afrika aan. De reis zal plaatsvinden tijdens de oogst, begin  2013. WOSA draagt dan de kosten voor vlucht, verblijf en eten gedurende 1 week. De andere top 5 winkels winnen een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij in hun winkel voor een groep klanten van maximaal 30 personen op hun eigen locatie. WOSA zorgt voor de presentatie en de wijnen. De wijnwebwinkel die wint krijgt de waarde van die reis in on- en offline reclamebudget bij Perswijn als cadeau.

Klik hier voor de nominatielijst.

Reageer op dit item