August Ziegler, Grauburgunder Trocken 2010, Pfalz - Perswijn
Wijn van de week

August Ziegler, Grauburgunder Trocken 2010, Pfalz

Onder het motto ‘kwaliteit is geen toeval’ worden bij August Ziegler wijnen gemaakt van een hoog niveau. Op het domein zijn drie generaties Ziegler actief, met de broers Uwe en Harald sinds 1996 aan het hoofd.
Het bedrijf heeft 18 hectare wijngaarden, waarop maar liefst 16 (!) verschillende druivenrassen staan aangeplant, tot shiraz (zoals de syrah hier wordt genoemd) aan toe. Waarom zou je het gemakkelijk doen als het ook moeilijk kan? Grauburgunder is goed voor 6% van het aangeplante oppervlak van het domein. De jaargang 2010 was op alle fronten heel moeilijk voor de Duitse wijnen. De rijping verliep (zeer) moeizaam, met als resultaat lage suikergehaltes en vooral hoge zuren. Voor de pinot gris niet zo’n groot probleem, integendeel misschien zelfs. Door zijn hoge suikergehaltes is hij altijd wat rijker van karakter, en de zuren houden dat juist ook in balans.

In elk geval overtuigt deze wijn ons ruimschoots. Hij is voor een Grauburgunder heel fijntjes, met honing, een zoetje, zuren en bitters,aangenaam  perzik en peer, lekker mollig in de afdronk, zonder dat het verveelt.

Tire Bouchon, € 8,65

Reageer op dit item