SVH biedt online inwerkmodule voor schoolverlaters en vakantiekrachten - Perswijn
Nieuws

SVH biedt online inwerkmodule voor schoolverlaters en vakantiekrachten

Een goed koud biertje en een biefstuk op de juiste temperatuur. Als het aan SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) ligt, krijgen deze zomer terrasgasten de perfecte bediening.
Vrijdag 1 juni, op de dag van de laatste schoolexamens, lanceerde SVH een online inwerkmodule voor schoolverlaters en vakantiekrachten.

In de zomer werken traditioneel veel scholieren en vakantiekrachten in de horeca. Ongeveer 30% van het aantal werknemers is onder de 20 jaar. Dit komt neer op circa 90.000 jongeren. Een belangrijk deel hiervan werkt in de zomer als vakantiekracht.

Met drie speciale online modules voor de bediening, de keuken en fastservice kunnen werknemers in relatief korte tijd leren hoe de meest basale, maar essentiële vaardigheden moeten worden uitgevoerd aan de hand van films en instructieteksten. Dit helpt de vakbekwaamheid van nieuwkomers in de horeca te versnellen. Bovendien bieden de modules de ondernemer ondersteuning voor zijn bedrijfsvoering.

De online modules, arrangementen genoemd, bevatten basistechnieken die voor de werknemer in de horeca handig zijn om te weten. De basistechnieken gaan bijvoorbeeld over hoe een bestelling moet worden opgenomen, hoe borden moeten worden gedragen, welk glas bij welke drank hoort, hoe gecommuniceerd moet worden met de gasten en hoe friet gefrituurd moet worden.

Bob Schut, directeur van SVH: ”We hebben deze arrangementen opgezet naar aanleiding van de grote vraag van ondernemers. Er is behoefte om nieuw personeel makkelijk, snel en beter te kunnen begeleiden in de nieuwe baan, zonder grote investeringen te doen. Deze online module maakt dit mogelijk. En minder fouten maken tijdens het werk, betekent tevreden gasten en meer omzet.”

De online modules worden aangeboden op de website van SVH ‘Passie voor Horeca’, via www.passievoorhoreca.com. Deze website is voor iedereen met een passie voor de horeca; van ondernemer en werknemer, tot amateurkok of gewoon voor iemand die van lekker eten houdt.

SVH

SVH staat voor het bevorderen van de professionaliteit in de horeca. De organisatie positioneert zich op de vakbekwaamheid als onlosmakelijk onderdeel van een professionele sector. Daartoe biedt SVH ondernemers en werknemers oplossingen op het gebied van ondernemen, werken en leren.

Reageer op dit item