Nederland doneert € 52.531,- aan Orange Babies - Perswijn
Nieuws

Nederland doneert € 52.531,- aan Orange Babies

Honderden vrienden van Orange Babies kookten op 11 mei thuis een Dinner of Hope voor vrienden en familie. In plaats van bloemen of een flesje wijn voor de gastheer of gastvrouw, werd aan de genodigden gevraagd om een donatie te doen voor Orange Babies.
Hiermee worden zwangere vrouwen en kinderen die geïnfecteerd zijn met het hiv-virus of er direct mee te maken hebben, geholpen. Drie weken na dato kan Orange Babies met gepaste trots bekend maken dat er € 52.531,- is opgehaald met de eerste editie van Dinner of Hope.

Winnaar kookreis bekend

Ambassadeur Herman den Blijker heeft de afgelopen weken heel Nederland opgeroepen mee te doen met de actie Dinner of Hope. Er zijn in totaal 617 aanmeldingen binnen gekomen uit binnen- en buitenland waaronder Australië, Aruba, België en Spanje.


Alle deelnemers ontvingen een gratis actiepakket om hun diner aan te kleden en zijn gevraagd om foto’s of een verhaal van hun Dinner of Hope in te sturen. Uit alle inzendingen hebben Herman den Blijker en Baba Sylla één winnaar gekozen die samen met Herman zal afreizen naar Zuid-Afrika om te koken voor de kinderen van de Orange Babies projecten.

De winnares is Francesca Pichel uit Amsterdam! Dankzij haar bijzondere inzet, creativiteit en persoonlijke touch was haar Dinner of Hope een waar Afrikaans feest geworden.

Baba Sylla, directeur Orange Babies:

Ik ben iedereen dankbaar voor hun inzet voor Orange Babies. Ik droomde er al heel lang van om Orange Babies bij mensen thuis te krijgen. Zo’n succes voor een eerste editie is fantastisch. Blijf vooral het idee volgen, met name het verslag van de winnaar van de kookreis van onze waanzinnige ambassadeur Herman den Blijker in Afrika.

Reageer op dit item