Winnaars etalagewedstrijd Malbec World Day bekend - Perswijn
Nieuws

Winnaars etalagewedstrijd Malbec World Day bekend

Om de unieke kwaliteiten van de Argentijnse Malbec onder de aandacht te brengen, organiseert Wines of Argentina een landelijke campagne voor wijnspeciaalzaken en slijterijen omtrent Malbec World Day.
Met een educatieve workshop van een Argentijnse wijnspecialist, een etalagewedstrijd en themagerichte proeverijen en wijnacties rondom Argentijnse wijn in de deelnemende winkels, zijn de kanperswijnen van april tot en met juni in de weer met malbec.

De winkels die het meeste succes boeken met de promotie van Argentijnse wijn, winnen een 10-daagse studiereis naar Argentinië. Daarnaast worden zij benoemd als Wine Shop Ambassador voor Argentijnse wijn.

Trots


De malbecdruif is de nationale trots van Argentinië. De diversiteit in klimaat en landschap maakt dat de druif verschillende gezichten aan kan nemen. Het noordelijk deel van Argentinië produceert malbecsoorten met een evenwichtige smaakstructuur. Wijnen met een uitstekend bewaarpotentieel, veel fruitexpressie en een krachtige smaak.

Het centrale deel, rondom Mendoza, vormt de grootste productiezone van Malbec. Hier bezitten de wijnen een lichtere tanninestructuur en kenmerken zich door veel rood fruit in het aroma, waaronder rijpe aardbei. In het zuidelijk deel is er een opvallend groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De temperatuur kan hier schommelen van 40º Celsius gedurende de dag tot 8° Celsius in de nacht. De Malbec bezit hierdoor intense geur- en smaakkenmerken, welke ook veroorzaakt worden door een hogere luchtvochtigheid.

Deze verschillen resulteren in een rijk pallet aan Malbecwijnen. Om deze onder de aandacht te brengen van de wijnliefhebber, is Malbec World Day in het leven geroepen, met het benoemen van een aantal Wine Shop Ambassadors voor Argentijnse wijn als doel.

Etalagewedstrijd

Op 1 mei is een eerste stap gezet naar het kiezen van deze Wine Shop Ambassador. In drie categorieën zijn uit 71 deelnemende wijnspeciaalzaken en slijterijen winnaars gekozen met de beste etalage of display omtrent Malbec World Day. Bezoekers van de site van Wines of Argentina konden stemmen op de foto's die de winkels hadden aangeleverd, met als resultaat de volgende drie winnaars:

Categorie retail – De Wijnproevers


Wijnhuis Oss

Zaltbommelseweg 22, 5341 PD Oss

www.wijnhuisoss.nl

Eigenaar John van Griensven:

“De Wijnproevers is een club van zelfstandige slijters en wijnimporteurs, die zich hebben gevonden in de inkoop van wijnen en afspraken met de industrie. Het belangrijkste vind ik dat ieder lid, zijn eigen ik nog steeds kwijt kan en zelf zijn assortiment en prijs kan bepalen voor het overgrote deel van het assortiment. Eén van die mogelijkheden om je als zaak weer eens extra te kunnen profileren was Malbec World Day.

Argentinie neemt naar mijn idee juist in deze betere tot zeer goede wijnen een steeds dominantere plaats in op de wereldmarkt, zo bleek ook duidelijk op onze proeverij. waar vooral de betere wijnen gulzig werden afgenomen.Wijnhuis Oss heeft de mogelijkheid aangegrepen om twee weekenden na elkaar de Malbecwijnen die we in het assortiment hebben eens flink te promoten middels twee inloopproeverijen. Deze werden zeer enthousiast ontvangen door zowel onze cliëntele als door onszelf.”

Klik hier voor het filmpje van de etalage en actie van Wijnhuis Oss.

Categorie retail – Henri Bloem/Vinogroep


Henri Bloem Arnhem

Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

www.henribloem.nl/arnhem

Eigenaren Marja en Michel van Tooren:

“Wijnkoperij Henri Bloem is een samenwerkingsverband tussen 19 wijnspeciaalzaken. Een platte soft-franchiseformule met een grote betrokkenheid van de individuele leden, die stuk voor stuk natuurlijk Vinoloog zijn. Wij zijn 15 jaar geleden van start gegaan met Wijnkoperij Henri Bloem aan de Amsterdamseweg 126 in Arnhem.

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat wijn in de eerste plaats gewoon lekker moet zijn en moet passen bij de gelegenheid en bij de mensen die hem drinken. Waarschijnlijk is dit een van de redenen dat de Malbec bij ons zo populair is: het is een spannende, smaakvolle druif, die zich meestal van zijn goede kant laat zien, omdat hij zeer toegankelijk is, met dus heel enthousiaste reacties tot gevolg. Hierdoor is een herhalingsaankoop bijna het logische gevolg. Om nog meer mensen kennis te laten maken met deze heerlijke wijn hebben wij het weekend voor de Malbecdag 4500 flyers verspreid in de directe omgeving van onze winkel.”

Klik hier voor het filmpje van de etalage en de actie van Henri Bloem Arnhem.

Categorie individuele wijnspeciaalzaken

Ton Overmars Wijnwinkel Slijterij


Hoofddorpplein 11, 1059 CV Amsterdam

www.tonovermars.nl

Eigenaar Ton Overmars:

“Onze winkel is al vanaf 1971 een begrip in Amsterdam. Begonnen met wijn uit het vat hebben wij al meer dan 40 jaar vele klanten laten kennismaken met de wereld van de drank. Buiten de bekende wijnlanden in Europa zijn wij reeds in de jaren 70 met een groot aantal andere wijnlanden begonnen. Nu verkopen wij meer dan 4000 soorten wijn uit 25 landen uit de hele wereld.

De  Malbec-actie van Argentinie is een groot succes mede omdat wij door middel van verschillende wijnproeverijen de verschillen hebben laten proeven tussen de diverse wijnmakers. Tijdens deze proeverijen kregen wij vele enthousiaste reacties van de mensen. Over het algemeen vonden de meeste klanten de wijnen verrassend goed en goed geprijsd. Het leuke resultaat is dat er veel klanten nu op terug komen nadat zij thuis de wijnen hebben geproefd. We hebben een speciale Malbec-actie gemaakt. Een assortimentsdoos Malbec, samengesteld van 6 verschillende wijnproducenten uit Argentinie. Voor €50,00 kunnen de klanten kennis maken met de bekendste rode druif van Argentinie.”

Proeverijen

De strijd om de studiereis naar Argentinië gaat verder met allerlei proeverijen die op dit moment plaatsvinden bij de wijnspeciaalzaken die aan deze campagne deelnemen. Een actueel overzicht staat op www.winesofargentina.com/nl. Eind juni is het einde van de campagne, waarbij de uiteindelijke Wine Shop Ambassadors zullen worden geselecteerd.

Voor meer informatie omtrent de Argentijnse wijnsector in Nederland, en Malbec World Day kunt u zich wenden tot Wines of Argentina.

Reageer op dit item

nl Nederlands