3e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam - maandag 19 maart 2012 - Perswijn
Nieuws

3e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam – maandag 19 maart 2012

Met 36 deelnemende wijnimporteurs met een uitsluitend Italiaans assortiment is de 3e Italiaanse Wijn Vakdag weer volgeboekt.
De Vakdag vindt plaats op maandag 19 maart 2012 in de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht en wordt georganiseerd door ITALENT, die ook verantwoordelijk was voor de twee voorafgaande edities.

Bent u als professional in de wijnbranche – vakhandel en horeca – op zoek naar uitbreiding van uw Italiaanse assortiment? Tijdens de vakdag kunt u meer dan 500 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië verwachten. Onze deelnemers informeren u graag over productiegebied en -proces, druivensoorten en smaakcombinaties.

In opdracht van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) verzorgen wij tijdens de Vakdag speciaal voor haar leden twee bijzondere proeverijen onder leiding van wijnschrijver Fred Nijhuis.

Om 16.00 uur kunt u – als wijnprofessional – meedoen aan de masterclass “Autochtoon Friuli”, gegeven door 5 wijnimporteurs met een uitsluitend Italiaans assortiment (zie hieronder). De plaatsen voor deze masterclass zijn beperkt, inschrijven kan via de website van ITALENT.

Programma en tijd:

Grote zaal:

12.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij

Directiekamer eerste verdieping:

11.00 – 12.30 uur: Masterclass o.l.v. Fred Nijhuis “Bijzonder Italiaans wit” voor leden van het NGS

13.30 – 15.00 uur: Masterclass o.l.v. Fred Nijhuis “Bijzonder Italiaans wit” voor leden van het NGS

16.00 – 17.30 uur: Masterclass voor handel, horeca en pers, o.l.v. 5 wijnimporteurs: Il Commendatore, Verkerk Wijnimport, Eck & Maurick, Anfors en Douwe Walinga. Thema: “Autochtoon Friuli. Bijzondere wijnen van autochtone druiven uit deze veelbelovende regio”.

Informatie en aanmelden

Bent u werkzaam als sommelier, slijter, importeur, restaurateur, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan kunt u zich aanmelden als bezoeker. Toegang tot de proeverijen is kosteloos. Voor informatie zie www.italent.nl of bel met Heleen Schreuder (Italent) 020-4195960 of 06-23578861.

Deelnemende bedrijven

De lijst van deelnemende bedrijven is te bezichtigen op www.italent.nl, onder 'evenementen'.

In het kort:

Wat: 3e Italiaanse Wijn Vakdag

Waar: Kookfabriek, De Flinesstraat 4, 1099 CB Amsterdam/Duivendrecht – Gratis parkeergelegenheid voorhanden.

Wanneer: maandag 19 maart 2012

Open: 12.00 – 18.00 uur

Entree: uitsluitend vakhandel, horeca en pers, entree kosteloos op aanmelding.

Info en organisatie: www.italent.nl

Reageer op dit item