Luca Abrate, Vigna Tabaria 2009, Roero Arneis - Perswijn
Wijn van de week

Luca Abrate, Vigna Tabaria 2009, Roero Arneis

Abrate is een familie die al decennialang actief is in de wijnbouw. Oenoloog Luca Abrate was de eerste die -vanaf 1993- de wijnen van de familiewijngaarden onder de eigen naam op de markt wist te brengen.
Een mooi voorbeeld hoe de komst van een nieuwe, gestudeerde generatie wijnmakers er voor zorgt dat de kwaliteit en de diversiteit in een klassieke wijnstreek toenemen. Dit soort kleinere bedrijven –in dit geval met een productie van 150.000 flessen- is van groot belang voor het imago van de streek. De Roero Arneis wordt gemaakt als een fruitige wijn, met een korte inweking op de schillen en een gisting van dertig dagen op een lage temperatuur, waarna de wijn nog een half jaar op de lie blijft, een techniek die hem voller en rijker maakt. Er komt geen hout aan te pas.

Een heerlijke wijn, met bloemen in de geur, lichtvoetig en sappig in de smaak, met perzik en peer, een klein zoetje en een goede balans, krachtig en lekker.

Vinolio Italia, € 9,50

Reageer op dit item