Wijnreis met `s lands jongste vinologe - Perswijn
Nieuws

Wijnreis met `s lands jongste vinologe

Mierlo, 20 oktober 2011:Unieke culinaire wijnreis door Argentinië en Chili met Miranda Wennekes (`s lands jongste vinologe)
Reisspecialist Pure Latin America organiseert in maart 2012 in samenwerking met Miranda Wennekes (`s lands jongste vinologe) een 10-daagse culinaire wijnreis door Argentinië en Chili. Tijdens deze culinaire wijnreis staan er wijnproeverijen op het programma bij een aantal gerenommeerde wijnhuizen in zowel Argentinië als Chili, wordt men culinair in de watten gelegd bij uitstekende restaurants en maakt men kennis met een groot aantal culturele en natuurlijke hoogtepunten.

Miranda Wennekes

Miranda Wennekes zal deze culinaire wijnreis van het begin tot het einde als vinologe begeleiden en de reiziger kan tijdens de reis dus te allen tijde bij haar terecht voor wijngerelateerde vragen. Miranda is Nederlands jongste vinologe en is thuis in de Argentijnse en Chileense wijnen, ze beschikt over (g)astronomisch ontwikkelde smaakpapillen en heeft bovenal een bevlogen en charismatische persoonlijkheid.

“De veelzijdigheid is wat deze wijnreis zo bijzonder maakt, van wijnproeverijen bij uitstekende wijnhuizen tot de wereldsteden die we aandoen, van de overweldigende natuur tot het heerlijke eten” aldus Miranda Wennekes.

Culinaire wijnreis door Argentinië en Chili

Deze culinaire wijnreis start in het prachtige en veelzijdige Buenos Aires. Van daaruit zal het Mendoza wijngebied worden aangedaan waar men deelneemt aan een masterclass wijn die zal worden verzorgd door Miranda. Ook staan er in de Mendoza wijnregio een aantal uitstekende wijnproeverijen op het programma bij gerenommeerde wijnhuizen: Bodegas Escorihuela Gascón, Bodega Kaiken, Bodega Monteviejo en Bodegas Salentein. De volgende stop is Santiago de Chile (Chili) om daar zowel ten noorden als ten zuiden van Santiago de wijnhuizen François Lurton, Emiliana en Errázuriz te bezoeken en ook daar deel te nemen aan een aantal wijnproeverijen. De wijnhuizen die we bezoeken zijn met zeer veel zorg gekozen en kenmerken zich door een sterk eigen karakter.

Het culinaire aspect komt tijdens deze reis ook uitgebreid aan bod. Het gastronomische aanbod in Buenos Aires, in de Mendoza wijnregio en in de wijngebieden ten noorden en ten zuiden van Santiago de Chile is zeer gevarieerd en een groot aantal authentieke en kwalitatief goede restaurants zijn opgenomen in het reisprogramma.

Pure Latin America

Het gaat Pure Latin America erom de reiziger een unieke reiservaring te bezorgen die zijn verwachtingen ver te boven gaat. Het streven van Pure Latin America is om reizen te ontwikkelen met een betekenis, reizen die een persoonlijke verrijking teweeg brengen, het creëren van een blijvende herinnering door middel van unieke ervaringen. Pure Latin America organiseert daarom reizen waarbij persoonlijke aandacht heel belangrijk is, reizen waarin we de meest indrukwekkende culturele en natuurlijke hoogtepunten van Argentinië en Chili zullen aandoen en waarbij we zullen overnachten in authentieke en kleinschalige accommodaties om de reiziger op die manier zo veel mogelijk het echte of ook wel het pure Argentinië te laten ervaren.

Meer info over deze wijnreis op www.purelatinamerica.com

Reageer op dit item