Maandag 24 oktober lezing in Oude Wijnhoeve - Perswijn
Nieuws

Maandag 24 oktober lezing in Oude Wijnhoeve

Maandag 24 oktober lezing in Oude Wijnhoeve ‘Openheid en transparantie in de wijngaard’
Maandag 24 oktober houden Didier Vazel en Jean Henri Soumireu om 20 uur een lezing in De Oude Wijnhoeve in Oudeschoot met als thema ‘Openheid en Transparantie in de wijngaard’. Beide heren staan bekend om hun specifieke en uitgebreide kennis van duurzame wijnbouw volgens het Terra Vitis principe. Terra Vitis is een Franse federatie van vierhonderd boeren, wijnhandelaren en autoriteiten op het gebied van landbouw en milieu. Het heeft als doel gezonde en kwalitatief hoogwaardige druiven te bevorderen, de diversiteit van fauna te behouden en chemische behandelingen tot een minimum te beperken. De lezing is in het Engels en gratis toegankelijk. Ter afsluiting kunnen bezoekers diverse wijnen proeven.

Sprekers

Jean Henri Soumireu werkt voor het Franse Ministerie van Landbouw en is het aanspreekpunt voor de Terra Vitis federatie. Naast dat hij verantwoordelijk is voor het uitvoeren van diverse relevante onderzoeken en het initiëren van nieuwe ontwikkelingen, begeleidt hij ook wijnboeren die volgens het Terra Vitis principe werken of willen gaan werken. Van huis uit is hij oenoloog. Didier Vazel is niet alleen al vier jaar de Franse president van de Terra Vitis federatie, maar ook zelf wijnboer in hart en nieren bij wijnhuis Domaine de Brizé. Domaine de Brizé ligt in Val de Loire tussen Angers, Saumur en Cholet aan de rivier Layon. Op Domaine Brizé draait alles om traditie, kwaliteit en optimale resultaten. De grond bestaande uit plaatselijke steensoorten, klei en zand is geschikt voor de verbouw van de Chenin, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Gamay en Grolleau druiven.

Diner vooraf

 Vooraf aan de lezing wordt voor de liefhebbers een driegangen diner georganiseerd. Kosten hiervoor inclusief wijn zijn €27,50 per persoon. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@cookingservice.nl of te bellen met 06-50909028. Adres De Oude Wijnhoeve: Marktweg 46 in Oudeschoot. Meer informatie op www.oudewijnhoeven.nl

Reageer op dit item