Koosjer gerecht - Perswijn
Andermans woorden

Koosjer gerecht

Gegrilde zeetong met mosseltjes, koolrabbi en peer.Raadselachtig hoofdgerecht op de menukaart van restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Voor alle duidelijkheid: de keuken is hier boven alle twijfel verheven!
Gegrilde zeetong met mosseltjes, koolrabbi en peer.

Raadselachtig hoofdgerecht op de menukaart van restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Voor alle duidelijkheid: de keuken is hier boven alle twijfel verheven!


Oudere jongere

Wine improves with age. The older I get, the more I like it.

Wijsheid van wijnhandelaar Ron Sanders.


Vlamingen onder elkaar

En een gastvrouw vinden. Een Antwerpse, dat de mensen niet het gevoel hebben dat ze bij de Hollanders gaan eten.

Sergio Herman in De Standaard over prioriteiten voor zijn in 2013 te openen nieuwe restaurant La Chapelle in Antwerpen.


O tempora, o mores!

Enkele veranderingen:

Vanaf dit journaal zult u merken dat er een paar kleine wijzigingen gaan plaatsvinden. Zo is ons meerdere malen ter ore gekomen dat er erg veel tekst in onze mailings staat met als gevolg dat deze daardoor vaak niet gelezen worden. Vanaf nu zal de hoeveelheid tekst in het wijnjournaal beperkt gaan worden.

[…]

De volgende verandering is dat we op onze Open Huisdagen € 10,- entree per persoon zullen gaan heffen. Dit is helaas noodzakelijk geworden omdat er steeds meer bezoekers komen die uiteindelijk niets bestellen.

Mededeling van Wijnhandel Jean Berger.


Allesbehalve Bordeaux

Een super Cru Bourgeois met Grand Cru opvoeding nu tijdelijk voor € 7,95.

De glorietijd van de Nederlandse Wijnbeurs lijkt te herleven in deze typering door Sauter Wijnen van Lisati Benjamin uit Vill?ny. Een Hongaarse wijn dus…


Feestje!

Boriviera Spring Weekend:

A magnificent, opulent, tremendous, stupendous, gargantuan, bedazzlement, a sensual ravishment. Spectacular.

Opwekkende mededeling van Beaumont Wines over een veelbelovend feestweekeinde in Bot Rivier, Zuid-Afrika.


Bubbles on the Beach

Het enthousiaste publiek was overwegend jong met een vrouwelijke meerderheid.

Leerzame mededeling inzake de 5e editie van het vineuze ?lifestyle event? Bubbles on the Beach.


Elektrotong

Chemici van de universiteit van Barcelona zijn erin geslaagd een menselijke wijnproever te vervangen door een chip. Hun ?elektronische tong? is in staat nauwkeurig de hoeveelheid suiker te achterhalen die tijdens het rijpingsproces van cavawijnen in de fabriek is toegevoegd. Die hoeveelheid bepaalt het verschil tussen de cavawijnen Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Dry, Dry, Medium-Dry en Sweet.

De Spaanse onderzoekers zijn bezig met simulatoren van het smaaksysteem om in de toekomst wijnproevers overbodig te maken. Kwaliteitsbeoordeling op grond van moleculaire samenstelling kan de oude testmethode vervangen en de beste wijn selecteren.

Bijdrage over sensortechniek in het Technisch Weekblad. De genoemde suiker die de smaakverschillen tussen de diverse types bepaalt, wordt overigens pas als ?tirage? toegevoegd bij het kurken van de flessen na kelderrijping en d?gorgement.  


Reageer op dit item