Domaine Haut-Marin, Marine 2010, Vin de Pays des Côtes de Gascogne - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Haut-Marin, Marine 2010, Vin de Pays des Côtes de Gascogne

Sommige wijnen verschijnen in meer gedaanten, omdat elke importeur graag zijn ‘exclusiviteit’ wil behouden. Domaine Haut-Marin is dan ook niets meer dan een alias voor de wijnen van het Domaine Ménard. Zelfs de naam van de cuvée, Cuvée Marine, is exact dezelfde.

haut_marin250
Sommige wijnen verschijnen in meer gedaanten, omdat elke importeur graag zijn ‘exclusiviteit’ wil behouden. Domaine Haut-Marin is dan ook niets meer dan een alias voor de wijnen van het Domaine Ménard. Zelfs de naam van de cuvée, Cuvée Marine, is exact dezelfde. Dit domein is een mooi voorbeeld van de ontwikkeling in de Gascogne. Het leverde voorheen al zijn druiven aan de coöperaties, zoals die van Plaimont. Maar het was aantrekkelijk om de druiven van 100 hectare eigen wijngaarden te verwerken tot eigen domeinwijnen. Met succes. Dit is een blend van de populairste lokale druiven: ugni blanc, colombard, gros manseng en sauvignon blanc. Helemaal goed.

Je ruikt bloemen, peer en meloen, de smaak is sappig en fris, zacht, rins, met mooie zuren.

Huub Oostendorp Wijnkoperij, € 4,95

Reageer op dit item