Casa Vinicola Bennati, Soraighe, Ireos 2007, Rosso Veronese - Perswijn
Wijn van de week

Casa Vinicola Bennati, Soraighe, Ireos 2007, Rosso Veronese

De familie Bennati is een grote wijnproducent in de regio rond Verona. Er worden door het huis verschillende series wijnen op de markt gebracht, zoals I Gadi en de Soraighe-serie, waar deze wijn er één van is. De specialiteit bij de wijnen onder het label Soraighe zijn de wijnen uit de DOC Valpolicella, zoals Valpolicella, Ripasso en Amarone.

casa_vinicola_250.jpg
De familie Bennati is een grote wijnproducent in de regio rond Verona. Er worden door het huis verschillende series wijnen op de markt gebracht, zoals I Gadi en de Soraighe-serie, waar deze wijn er één van is. De specialiteit bij de wijnen onder het label Soraighe zijn de wijnen uit de DOC Valpolicella, zoals Valpolicella, Ripasso en Amarone. Maar het is natuurlijk heel verleidelijk een klein beetje af te wijken van de gebaande paden, en de druiven van Valpolicella te combineren met druiven van buiten de streek. Dat is gebeurd bij deze wijn, de Ireos, die een combinatie vormt van de Valpolicella-druiven corvina, rondinella en molinara met de ‘exoten’ cabernet sauvignon en pinot nero. Daarbij is gestreefd naar het maken van een verleidelijke, laten we maar gewoon zeggen, een commerciële wijn. Net als bij veel Ripasso-wijnen is er wat restsuiker (6-7 gram), en dat flatteert natuurlijk altijd. En daarnaast werd de wijn een jaar op hout te rijpen gelegd. Wie houdt van lekker zwoel en rond, komt dus aan zijn trekken.

Hij is krachtig en intens, met pruimen en kersen, mooi gerijpt en vol, romig en lekker stevig.

Silletti, 3 (€ 6,49)

Reageer op dit item