Vignobles Foncalieu, Montagne Noire Cabernet Sauvignon 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Vignobles Foncalieu, Montagne Noire Cabernet Sauvignon 2007

De Languedoc is van oudsher een streek van machtige en grote coöperaties. De meest dynamische hebben hun vleugels uitgeslagen en maken goede wijnen voor goede prijzen. Dat geldt in alle opzichten voor de makers van deze wijn, Vignobles Foncalieu. Dit samenwerkingsverband is inmiddels actief in veel streken in het zuiden. Het zwaait de scepter over 7600 hectare wijngaarden, met 1600 wijnboeren. Dat is nogal wat. En daarvan wordt ook nog eens 85 procent geëxporteerd naar 41 landen. Een groot succes voor de streek.

WvdW_42_groot.jpgDe Languedoc is van oudsher een streek van machtige en grote coöperaties. De meest dynamische hebben hun vleugels uitgeslagen en maken goede wijnen voor goede prijzen. Dat geldt in alle opzichten voor de makers van deze wijn, Vignobles Foncalieu. Dit samenwerkingsverband is inmiddels actief in veel streken in het zuiden. Het zwaait de scepter over 7600 hectare wijngaarden, met 1600 wijnboeren. Dat is nogal wat. En daarvan wordt ook nog eens 85 procent geëxporteerd naar 41 landen. Een groot succes voor de streek.
Van deze plas wijn kun je ook goede merkwijnen maken, zoals deze Montagne Noire. Dat is de berg waar je op uitkijkt als je vanaf de Minervois naar het zuiden kijkt, de zuidwestelijke uitloper van het Centraal Massief. Een toonbeeld  van een aangename, gepolijste Cabernet uit het zuiden, waarbij het fruit mooi bewaard is gebleven, met kersen en bessen, een smaak die mooi zacht is, licht rokerig, met zachte tannine, frisheid, munt, smaakvol.

Vignobles Foncalieu, Montagne Noire 
Cabernet Sauvignon 2007, Vin de Pays d’Oc 
Fourcroy Nederland, 3 ****(*)

Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

1 Reactie

Reageer op dit item