Les Vins Bréban, Les Hauts Plateaux 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Les Vins Bréban, Les Hauts Plateaux 2009

In de proeverij van biologisch wit proefden we meerdere wijnen waaraan je kunt zien dat biologisch eigenlijk ‘gewoon’ is geworden. Vroeger was het bij bio per definitie afwachten of het ook goed was. Nu is bio meestal van prima kwaliteit en nog heel betaalbaar ook. Want witte Coteaux d’Aix-en-Provence voor zo’n € 7, dat is werkelijk heel koopwaardig.

WvdW_40_groot.jpgIn de proeverij van biologisch wit proefden we meerdere wijnen waaraan je kunt zien dat biologisch eigenlijk ‘gewoon’ is geworden. Vroeger was het bij bio per definitie afwachten of het ook goed was. Nu is bio meestal van prima kwaliteit en nog heel betaalbaar ook. Want witte Coteaux d’Aix-en-Provence voor zo’n € 7, dat is werkelijk heel koopwaardig. 

Hij wordt gemaakt door Les Vins Bréban, een groot bedrijf dat druiven en wijn koopt in de hele streek. In het geval van Les Hauts Plateaux zijn dat druiven van biologische teelt: twee typische streekdruiven, grenache en rolle. Een combinatie die garant staat voor elegantie en kruidigheid, zonder veel strengheid. De wijn geurt aangenaam naar perzik en peer, bitters, de smaak is gemakkelijk, elegant en lichtvoetig, krachtig en fris, met lekker tropisch fruit en een smakelijk bittertje na.

Les Vins Bréban, Les Hauts Plateaux 2009
Coteaux d’Aix-en-Provence
Wijn Verlinden, **** 3
Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item