Geil, Weissburgunder trocken 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Geil, Weissburgunder trocken 2009

Het is verbluffend te zien dat je in Duitsland zulke lekkere wijnen kunt kopen voor een meer dan redelijke prijs. Dat Weingut Geil zo’n lekkere – en betaalbare – Weissburgundermaakt, is niet eens zo verrassend. Zoon Johannes Geil heeft twee lievelingsdruiven: riesling en weissburgunder. Binnen het bedrijf houdt hij zich bezig met het wijn maken; zijn ouders zijn nog altijd verantwoordelijk voor de gang van zaken.

WvdW39_groot.jpgHet is verbluffend te zien dat je in Duitsland zulke lekkere wijnen kunt kopen voor een meer dan redelijke prijs. Dat Weingut Geil zo’n lekkere – en betaalbare – Weissburgundermaakt, is niet eens zo verrassend. Zoon Johannes Geil heeft twee lievelingsdruiven: riesling en weissburgunder. Binnen het bedrijf houdt hij zich bezig met het wijn maken; zijn ouders zijn nog altijd verantwoordelijk voor de gang van zaken.

Je kunt natuurlijk ook niet verwachten dat ze achter de geraniums gaan zitten op een moment dat ze daar nog geen zin in hebben. Dat zijn de voor- en nadelen van een familiebedrijf. Je zorgt met elkaar voor het reilen en zeilen van het bedrijf, zodat je het aannemen van duur personeel kunt beperken. Tegelijk is het niet altijd gemakkelijk om het juiste moment te bepalen van de overdracht van de ene generatie op de andere. Hoe dat hier precies gaat, zullen we nooit weten, maar in elk geval mogen we genieten van dit smakelijke glas, met de voor deze druif zo typische kruidigheid, wat appel, gele pruimen, rins-fris, niet beendroog, kweepeer, zacht en smaakvol.

Geil, Weissburgunder trocken 2009, Rheinhessen
Vineria Vitus Allemania, € 6,95
****

Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item