Grootse wijnen: schot in de roos - Perswijn
Nieuws

Grootse wijnen: schot in de roos

Grootse wijnen, kleine importeurs, de proeverij van afgelopen zondag en maandag, was een groot succes. Ruim 650 bezoekers proefden zondag de wijnen van meer dan vijftig kleine importeurs.

Groots_groot.jpg
Ruim 650 bezoekers waren zondag aanwezig in Grand-café Engels in Rotterdam op Grootse Wijnen, Kleine Importeurs. Dit evenement, een initiatief van tijdschrift Perswijn, was de eerste Europese wijnproeverij georganiseerd met behulp van het sociale netwerk Linkedin. Een groep van 56 kleine wijnimporteurs gaf bezoekers de kans meer dan 600 bijzondere wijnen te proeven.

Ook op maandag, de dag speciaal voor horeca, wijnhandel en media, waren bezoekers zeer verrast door de kwaliteit en werden veel nieuwe relaties gelegd. De kleine importeurs vervullen duidelijk een belangrijke rol naast de grotere importeurs.

Kleine importeurs zijn vaak bijzonder gepassioneerd en gespecialiseerd in een specifiek gebied en kennen hun producent(en) persoonlijk, meestal zelfs op vriendschappelijke basis. In alle gevallen gaat het om kleine volumes van buitengewoon goede kwaliteit wijn.

Reageer op dit item