Agustinos, Syrah Reserva 2008 - Perswijn
Wijn van de week

Agustinos, Syrah Reserva 2008

Agustinos concentreert zich op duurzame wijnbouw in twee Chileense wijngebieden, Bío Bío in het zuiden en Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. Aconcagua is uiteraard een stukje warmer, en daarmee heel geschikt voor het maken van een mooie Syrah als deze, met heerlijk zoet fruit, confiture, rode bessen en kersen, elegantie in de smaak, heerlijk fruit en mooi sap.

WvdW_12_groot.jpg
Viña Córpora Family Estates is de wijntak van de Grupo Córpora van de familie Ibáñez, opgericht in 1989. Het familiebedrijf zelf dateert van 1893 en is actief in onder andere toerisme, agro-industrie, conserven en metalen verpakkingen. Daarmee is het een voorbeeld van een groot Chileens bedrijf dat brood zag in de wijnindustrie, en daar flink in heeft  geïnvesteerd. Op een bijzonderemanier: niet door het creëren van één groot merk, maar door een paar verschillende wijnbedrijven naast elkaar te kopen, elk met zijn eigen merk en eigen wijngaarden. Bekendste zijn Porta, Veranda en daarnaast de producent van deze wijn, Agustinos.

Agustinos concentreert zich op duurzame wijnbouw in twee Chileense wijngebieden, Bío Bío in het zuiden en Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. Aconcagua is uiteraard een stukje warmer, en daarmee heel geschikt voor het maken van een mooie Syrah als deze, met heerlijk zoet fruit, confiture, rode bessen en kersen, elegantie in de smaak, heerlijk fruit en mooi sap.

Agustinos, Syrah Reserva 2008

Aconcagua Valley

Colaris, 7,25

****

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item