Nieuws

Baarsma wil Fourcroy kopen

De directie van Baarsma Holding had het al aangekondigd: groei door overnames blijft een belangrijk doel. Met de bedoeling een groot speelveld te creëren in Noordwest-Europa in de distributie van wijn. Stap voor stap worden de doelen gerealiseerd. De volgende overname moet er aan komen. Prooi: Fourcroy. Bij het Belgische bedrijf Fourcroy rommelt het al een tijd.

Fourcroygr.jpg
De directie van Baarsma Holding had het al aangekondigd: groei door overnames blijft een belangrijk doel. Met de bedoeling een groot speelveld te creëren in Noordwest-Europa in de distributie van wijn. Stap voor stap worden de doelen gerealiseerd. De volgende overname moet er aan komen. Prooi: Fourcroy.

Bij het Belgische bedrijf Fourcroy rommelt het al een tijd. Het afzetten van Georgy Fourcroy door zijn zoon Alfred in 2004 leidde tot een volledig andere sfeer in het bedrijf. Dat was destijds voor Otto Lenselink, verantwoordelijk voor de Nederlandse tak (destijds Fourcroy-Lenselink) reden om bij het bedrijf te vertrekken en zijn eigen Lenselink-Select op te starten. Daarna werden de geruchten dat het niet goed zou gaan met Fourcroy sterker. Fourcroy verkocht vorig jaar de filialen van de ISPC in Nederland aan de Hanos, om zijn schulden te verminderen. Ook werd het duidelijk dat verschillende producenten twijfelden of ze wel bij Fourcroy zouden moeten blijven. Een lastige situatie. Een overname door Baarsma zou dus niet ongelegen kunnen komen. Voor Baarsma is vooral het Belgische deel van het bedrijf interessant, omdat het bedrijf daarmee zijn positie op de markt van de zuiderburen aanzienlijk zou versterken. Op dit moment bestudeert Baarsma de mogelijkheden van de overname en de financiële kanten van de zaak. Wordt vervolgd.

Reageer op dit item