Reichsgraf von Kesselstatt 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Reichsgraf von Kesselstatt 2007

Duitsland is bij uitstek het land van de klassieke, historische wijndomeinen, waarvan dit er een is. Een geschiedenis van meer dan 650 jaar, een wijngaardbezit van 36 hectare op de beste hellingen van de Moezel. Een bedrijf van superlatieven, dat is duidelijk. Klein smetje: in 1978 moesten de Reichsgrafen von Kesselstatt afstand doen van hun domein. Nieuwe eigenaar werd de familie Reh, met Annegret Reh als flamboyante beheerder van het domein. Ze deed het met verve, en bouwde aan de bekendheid van het wijngoed.

WvdW_41.jpg
Reichsgraf von Kesselstatt 2007

Piesporter Goldtröpfchen

Imperial, 6

Duitsland is bij uitstek het land van de klassieke, historische wijndomeinen, waarvan dit er een is. Een geschiedenis van meer dan 650 jaar, een wijngaardbezit van 36 hectare op de beste hellingen van de Moezel. Een bedrijf van superlatieven, dat is duidelijk. Klein smetje: in 1978 moesten de Reichsgrafen von Kesselstatt afstand doen van hun domein. Nieuwe eigenaar werd de familie Reh, met Annegret Reh als flamboyante beheerder van het domein. Ze deed het met verve, en bouwde aan de bekendheid van het wijngoed.

Piesporter Goldtröpfchen is een van de klassiekers van het bedrijf, afkomstig van een van de befaamdste wijngaarden van de Moezel, die jaar op jaar prachtige wijnen voortbrengt. En zeker in het grootse 2007: hij is stevig en krachtig, tegelijk mooi elegant, met rijpe perzik en ananas, goede zuren, sap, lengte en mooie bitters. Prachtige Moezel. Heerlijke Riesling.

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item