Domaine Thierry Michaud, Ad Vitam Vieilles - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Thierry Michaud, Ad Vitam Vieilles

Al eerder werd onze aandacht getrokken door de mooie wijnen van het Domaine Michaud, dat op de rechteroever van de Cher ligt, een zijrivier van de Loire. Dit keer worden we verrast door een mooie rode wijn, op basis van voornamelijk cabernet, in het kader van onze wedstrijd rond de beste Cabernet uit Europa. Een knappe prestatie.

Wijnvandeweek_40.jpg
Al eerder werd onze aandacht getrokken door de mooie wijnen van het Domaine Michaud, dat op de rechteroever van de Cher ligt, een zijrivier van de Loire. Dit keer worden we verrast door een mooie rode wijn, op basis van voornamelijk cabernet, in het kader van onze wedstrijd rond de beste Cabernet uit Europa. Een knappe prestatie.

De druiven, cabernet franc en cabernet sauvignon, aangevuld met een beetje cot (malbec), staan aangeplant op een ondergrond van silex, vuursteen. Silex houdt de warmte vast, zodat de druiven meer smaak krijgen en rijper worden. Opmerkelijk rijp, zeker in het geval van de cabernet sauvignon, een druif die aardig wat warmte nodig heeft. Tegelijk geeft de noordelijke ligging de wijn extra sap en frisheid.

Het is een heerlijk glas rood, zwoel en fris tegelijk, met zwarte bessen, sappig, mooi fruit, zacht en smakelijk, kersen, mooie zuren sap en rijpe tannine.

Domaine Thierry Michaud, Ad Vitam Vieilles

Vignes 2006, Touraine

De Wijntherapeut, 9,- ****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item