Investeren in druivenstokken - Perswijn
Nieuws

Investeren in druivenstokken

Michel en Erica van den Beld ruilden hun kaas- en wijnwinkel in Wageningen in voor een verwaarloosd wijndomein in de Dordogne. De afgelopen zes jaar waren ze keihard aan het werk om van La Rogère een bloeiend wijnbedrijf van te maken. Het valt niet mee, het echtpaar wordt nog steeds geconfronteerd met grote investeringen waar de middelen voor ontbreken. Hun oplossing: andere wijnliefhebbers kunnen tijdelijk eigenaar worden van hun eigen druiven op La Rogère.

LaRogere_groot.jpg
Een eigen wijngaard in Frankrijk, wie droomt daar niet van? Zes jaar geleden vertrokken Michel en Erica van den Beld met hun drie kinderen naar Frankrijk om daar een wijnbedrijf op te bouwen. Ze zegden hun kaas- en wijnspeciaalzaak ‘t Zuivelhoekje in Wageningen vaarwel en gingen hun droom waarmaken in de Dordogne. In een gehucht kochten ze het mooie, maar verwaarloosde wijndomein ‘La Rogère’. Er volgden jaren van hard werken en opbouwen. En die fase zijn ze nog niet door. Onlangs werd duidelijk dat er een nieuwe oogstmachine moet worden gekocht. Een investering die dit bedrijf in opbouw niet kan dragen. Maar ja, die druiven moeten wel worden geoogst.

Michel en Erica bedachten een ludiek plan. Ze vragen wijnliefhebbers om € 1.000 te investeren in hun bedrijf. Voor dat bedrag wordt de geldschieter tijdelijk eigenaar van een rij druivenstokken op hun domein – naambordjes in de wijngaard geven aan wie welke rij sponsort. De druivenstokken betalen de investering terug, ieder jaar wordt € 450,- in wijn terugbetaald. Een bezorgde investeerder kan zijn druivenstokken komen bekijken en meehelpen met de oogst. En ieder jaar laten Michel en Erica proeven wat ze hebben gemaakt tijdens een wijnproeverij in Nederland, waar de geldschieters natuurlijk een uitnodiging voor krijgen.

Een uniek verhaal is het helaas niet, ook andere Franse wijnhuizen hebben het zwaar en proberen met het verkopen van aandelen in wijngaard, leaseplannen van druivenstokken en andere creatieve constructies het hoofd boven water te houden.

Meer informatie staat op:

www.larogere.nl en www.larogere.web-log.nl

Eerst proeven wat Michel en Erica maken? Zaterdag 15 november en zondag 16 november geven ze een proeverij in Renkum, meer informatie staat op de website www.cr-campman.nl.

Reageer op dit item