Perrin koopt wijngoed in Gigondas - Perswijn
Nieuws

Perrin koopt wijngoed in Gigondas

De familie Perrin, eigenaar van ondermeer het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape, heeft haar bezit uitgebreid met een wijngoed in Gigondas. Het betreft het 9 hectare wijngaard tellende Domaine des Tourelles, dat zich aan de voet van de Dentelles de Montmirail bevindt.

Tourelles.jpg
De familie Perrin, eigenaar van ondermeer het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape, heeft haar bezit uitgebreid met een wijngoed in Gigondas. Het betreft het negen hectare wijngaard tellende Domaine des Tourelles, dat zich aan de voet van de Dentelles de Montmirail bevindt. De voor 80 procent met grenache aangeplante wijngaard ligt op het noordwesten en heeft een gemiddelde leftijd van ongeveer 45 jaar. Het staat bekend om wijnen met veel kracht en lengte.

Met deze aankoop kan het handelshuis Perrin & Fils serieus werk gaan maken van wijn uit de appellation Gigondas binnen zijn Rhôneportfolio. Het beschikte daar zelf al over twee hectare eigen wijngaarden en kocht van derden druiven van nog eens een tiental hectare voor de cuvée La Gille.

Reageer op dit item

nl Nederlands