Hardy’s verhuist naar Baarsma - Perswijn
Nieuws

Hardy’s verhuist naar Baarsma

Het grootste wijnmerk van Australië, Hardy’s, wordt vanaf 1 oktober in Nederland vertegenwoordigd door Baarsma Wine Group Holding. Vorige maand werd bekend dat Hardy’s afscheid nam van LFE. Baarsma gaat naast Hardy’s nog een groot aantal andere Constellation-merken voeren, zoals Banrock Station, Echo Falls, Da Luca, Robert Mondavi en Nobilo.
Het grootste wijnmerk van Australië, Hardy’s, wordt vanaf 1 oktober in Nederland vertegenwoordigd door Baarsma Wine Group Holding. Vorige maand werd bekend dat Hardy’s afscheid nam van LFE. Baarsma gaat naast Hardy’s nog een groot aantal andere Constellation-merken voeren, zoals Banrock Station, Echo Falls, Da Luca, Robert Mondavi en Nobilo.

Baarsma wordt verantwoordelijk voor de distributie, marketing en sales van de Constellation-merken. De toevoeging betekent een aanzienlijke uitbreiding van het distributiecontract van Baarsma Wine Group Holding. De groeistrategie van Baarsma is er voor de komende jaren op gericht om de marktpositie in noordwest Europa verder te versterken. “Juist de samenwerking tussen grote marktgeoriënteerde partijen als Constellation en Baarsma zal in de toekomst het verschil gaan maken in de nog steeds sterk versnipperde wijnmarkt,” zegt Paul Koks, Senior Vice President Constellation Mainland Europe.

Constellation Brands Inc. is de grootste wijnproducent ter wereld. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Constellation Brands heeft meer dan 250 merken in portefeuille, is actief in ongeveer 150 landen en exploiteert circa zestig wijnbedrijven, distilleerderijen en distributiebedrijven. Behalve wijn houdt Constellation zich ook bezig met bier en sterke drank, met merken als Corona Extra en Black Velvet Canadian Whisky.

Baarsma Wine Group Holding is marktleider in de Benelux met onder andere de business units Wine Excel, Oud Reuchlin en Boelen, Baarsma Wine Group Nederland, Hasselt Millesime en Lovian. Deze wijnbedrijven werken zelfstandig en hebben een sterke marktpositie in de verschillende segmenten van de wijnmarkt. Baarsma kent een jaaromzet van ruim 200 miljoen euro, gerealiseerd door bijna 300 werknemers.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item