Wijn van de week: Cono Sur - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: Cono Sur

Wijn van de Week: Sauvignon blanc 2006, Cono Sur
In het verleden vonden we veel trendsettende wijnen in de Oude Wereld, die hun evenbeeld vonden in wijnen van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig vinden ook wijnen uit de Nieuwe Wereld elders hun navolgers. Nieuw-Zeeland brengt Sauvignon blancs voort met een heel eigen karakter. Maar, goedkoop zijn ze niet. Wie de nieuwe jaargang Cono Sur Sauvignon blanc koopt, waant zich in Nieuw-Zeeland, maar voor een heel sympathieke prijs.
Wijn van de Week: Sauvignon blanc 2006, Cono Sur

In het verleden vonden we veel trendsettende wijnen in de Oude Wereld, die hun evenbeeld vonden in wijnen van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig vinden ook wijnen uit de Nieuwe Wereld elders hun navolgers. Nieuw-Zeeland brengt Sauvignon blancs voort met een heel eigen karakter. Maar, goedkoop zijn ze niet. Wie de nieuwe jaargang Cono Sur Sauvignon blanc koopt, waant zich in Nieuw-Zeeland, maar voor een heel sympathieke prijs.

De proevers aan tafel zijn er heilig van overtuigd: heerlijk geurig en geparfumeerd, kruisbessen en superfruit. Typisch Nieuw-Zeelandse Sauvignon, geen twijfel mogelijk. Op het moment dat de geblindeerde fles wordt onthuld, is de verrassing dan ook groot: geen wijn uit Nieuw-Zeeland, maar een echte Chileen. Cono Sur maakt de laatste jaren naam met dit soort verrassende wijnen. Ook de pinot noir is fraai, terwijl deze Bourgogne-druif het op veel plaatsen maar matig doet. Deze Sauvignon Blanc 2006 stuift het glas uit, is fris en supersappig, met heerlijk fruit, kruisbessen en een milde smaak, droog zonder te streng te zijn. Geen wijn om te bewaren, maar om direct te genieten, als een aperitief misschien, maar zelfs geschikt voor bij kip of een mooie salade met vis. Heerlijk.

Cono Sur, Sauvignon blanc 2006, Central Valley
Mitra, € 5,99 http://www.mitra.nl/

Reageer op dit item