De Trophée Gosset is een competitie, waarbij de restaurants met de beste Champagnekaarten worden bekroond. De competitie startte in de Benelux en is tegenwoordig ook actief in Duitsland, Zwitserland, Engeland en sinds kort ook Spanje. In de editie van dit jaar werden alle oude winnaars naast elkaar gelegd en werd daarmee de ‘overwinnaar der overwinnaars’ gekroond. Wie dat werd, is op 11 september in Reims bekendgemaakt. Nederlandse restaurants maakten geen kans:De Trophée Gosset is een competitie, waarbij de restaurants met de beste Champagnekaarten worden bekroond. De competitie startte in de Benelux en is tegenwoordig ook actief in Duitsland, Zwitserland, Engeland en sinds kort ook Spanje. In de editie van dit jaar werden alle oude winnaars naast elkaar gelegd en werd daarmee de ‘overwinnaar der overwinnaars’ gekroond. Wie dat werd, is op 11 september in Reims bekendgemaakt. Nederlandse restaurants maakten geen kans: de champagnekaarten hier te landen steken bleekjes af bij die van de buurlanden, en zeker die in België. Dat bleek ook wel uit de uitslag: bij de beste drie kaarten uit de verschillende landen waren twee Belgische. Winnaar werd Restaurant Zur Traube uit Duitsland, een restaurant met een waarlijk indrukwekkende Champagnekaart. Op deze kaart meer dan zestig verschillende Champagnes van meer dan dertig verschillende merken. De tweede plaats was voor ’t Oud Konijntje in Waregem, België. Ook hier dezelfde indrukwekkende aantallen. België toonde werkelijk zijn klasse met ook de derde stek, voor ’t Molentje. Tja, en wanneer een Nederlandse kaart ooit gaat winnen? Dat zullen we waarschijnlijk nooit meemaken. De liefhebber die graag eens bij Zur Traube zou eten, het restaurant is te vinden aan de Bahnstrasse 47 in Grevenbroich.
Misschien ook iets voor u
RECAREDO – ‘GOED BOEREN IS DE BASIS’
‘1924, het begin van een passie’, staat er op een speciale cuvée uitgebracht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...
Voorwoord PERSWIJN #1 2025
Ronald de Groot en Lars Daniëls vertellen in hun voorwoord video wat u kunt verwachten in perswijn #1 In Perswijn...
PERSWIJN #1 komt uit op 27 januari 2025
In Perswijn #1 leest u over het succes van Rueda, Gérard Betrand -de grootste producent van biodynamische wijnen ter wereld,...
De wijnen van Weingut Grabenwerkstatt
Nadat ze al samen voor Domäne Wachau hadden gewerkt, begonnen Michael Linke en Franz Hofbauer in 2014 voor zichzelf. De...
Nicolaas Klei overleden
Nederland heeft meerdere bekende wijnschrijvers. De afgelopen zaterdag plotseling overleden Nicolaas Klei (1961-2025) was er daar zonder twijfel een van,...