De Trophée Gosset is een competitie, waarbij de restaurants met de beste Champagnekaarten worden bekroond. De competitie startte in de Benelux en is tegenwoordig ook actief in Duitsland, Zwitserland, Engeland en sinds kort ook Spanje. In de editie van dit jaar werden alle oude winnaars naast elkaar gelegd en werd daarmee de ‘overwinnaar der overwinnaars’ gekroond. Wie dat werd, is op 11 september in Reims bekendgemaakt. Nederlandse restaurants maakten geen kans:De Trophée Gosset is een competitie, waarbij de restaurants met de beste Champagnekaarten worden bekroond. De competitie startte in de Benelux en is tegenwoordig ook actief in Duitsland, Zwitserland, Engeland en sinds kort ook Spanje. In de editie van dit jaar werden alle oude winnaars naast elkaar gelegd en werd daarmee de ‘overwinnaar der overwinnaars’ gekroond. Wie dat werd, is op 11 september in Reims bekendgemaakt. Nederlandse restaurants maakten geen kans: de champagnekaarten hier te landen steken bleekjes af bij die van de buurlanden, en zeker die in België. Dat bleek ook wel uit de uitslag: bij de beste drie kaarten uit de verschillende landen waren twee Belgische. Winnaar werd Restaurant Zur Traube uit Duitsland, een restaurant met een waarlijk indrukwekkende Champagnekaart. Op deze kaart meer dan zestig verschillende Champagnes van meer dan dertig verschillende merken. De tweede plaats was voor ’t Oud Konijntje in Waregem, België. Ook hier dezelfde indrukwekkende aantallen. België toonde werkelijk zijn klasse met ook de derde stek, voor ’t Molentje. Tja, en wanneer een Nederlandse kaart ooit gaat winnen? Dat zullen we waarschijnlijk nooit meemaken. De liefhebber die graag eens bij Zur Traube zou eten, het restaurant is te vinden aan de Bahnstrasse 47 in Grevenbroich.
Misschien ook iets voor u
PERSWIJN #3 komt uit op 5 mei 2025
In Perswijn #3 leest u over mousserende wijnen uit Alta Langa, Costières de Nîmes en de proeftuin van Stan Beurskens....
Moederdagactie
Op zoek naar een bijzonder moederdagcadeau waar zij lang plezier van heeft? Verras je moeder (of jezelf!) met een jaarabonnement...
Voorwoord PERSWIJN #3 2025
In Perswijn #3 leest u over mousserende wijnen uit Alta Langa, Costières de Nîmes en de proeftuin van Stan Beurskens....
Jonnie Boer, een grootheid is niet meer
Het was niets anders dan een schok, gisteren eind van de middag. Jonnie Boer overleden, nog maar 60 jaar oud....
Wijnbreinbrekers – Hele trossen
Het vergisten van hele trossen wordt steeds populairder, zowel voor witte wijnen als voor rosé en rode wijnen. De aspecten...
De klasse van kalk
Wat zou de wijnwereld zijn zonder kalkbodems? tekst en foto’s: Lars Daniëls In Europa komen zoveel van de beste wijnen...