Wijn van de week: Chablis 2005, William Fèvre - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: Chablis 2005, William Fèvre

Met een artikel over de nieuwe Esprit van Chablis van de hand van Gert Crum, mooie recepten en wijn/spijscombinaties van Gerard Reijmer en uitgebreide proefnotities van de wijnen van de streek wordt de bijzondere wijnstreek Chablis in het komende nummer van Perswijn, dat deze week uitkomt, eens goed in het zonnetje gezet. Veel aandacht voor een streek waar geweldige wijnen worden gemaakt –naast overigens nog steeds matige- die uitblinken door spanning, frisheid, kracht en balans.
Met een artikel over de nieuwe Esprit van Chablis van de hand van Gert Crum, mooie recepten en wijn/spijscombinaties van Gerard Reijmer en uitgebreide proefnotities van de wijnen van de streek wordt de bijzondere wijnstreek Chablis in het komende nummer van Perswijn, dat deze week uitkomt, eens goed in het zonnetje gezet. Veel aandacht voor een streek waar geweldige wijnen worden gemaakt –naast overigens nog steeds matige- die uitblinken door spanning, frisheid, kracht en balans.

Een van de beste huizen naar de mening van Gert Crum is dat van William Fèvre. Het was dan ook geen verrassing dat de wijnen van Fèvre in de proeverij meer dan voortreffelijk scoorden, en over de hele linie, van de ‘eenvoudige’ Petit-Chablis tot de ‘grote’ Grand Cru Les Clos. Deze Les Clos is een wijn voor degene die niet op een dubbeltje kijkt, maar de Chablis tout court, de gemeentewijn die uit het hele district kan komen, is een heerlijke en koopwaardige Chablis. Inmiddels is de wijn uit de voortreffelijke jaargang 2005 op de markt, en die heeft alles wat Chablis aantrekkelijk maakt: een beetje vet en room van de chardonnay-druif, in combinatie met die heerlijke frisheid en zuren die de wijn zo spannend maken en ook perfect voor het combineren met een mooi visgerecht of wat lichter vlees –varken, kip, noem maar op. Geweldig. Hij is rinsfris, boterig en sappig, met perzik en limoen, spanning en sap, mineralig en breed,  een prachtige chablis van een absolute topproducent van deze streek.

Kwast, 14,95 (te koop bij de wijnhandel)
Kwast Wijnkopers, Nieuw-Vennep (0252-686741) info@kwastwijnkopers.nl

Reageer op dit item