Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Hele trossen
Het vergisten van hele trossen wordt steeds populairder, zowel voor witte wijnen als voor rosé en rode wijnen. De aspecten...
De klasse van kalk
Wat zou de wijnwereld zijn zonder kalkbodems? tekst en foto’s: Lars Daniëls In Europa komen zoveel van de beste wijnen...
Overpeinzingen: Bill Blatch is niet meer
Het hoort bij mijn leeftijd, zo valt te vrezen. Veel bekende mensen, of mensen die ik persoonlijk ken, verruilen het...
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Overpeinzingen: De ene classificatie is de andere niet
De wijnwereld is continu in beweging. Een van de meest opvallende is die in de richting van meer en meer...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...