Mas des Dames 2002, Coteaux du Languedoc - Perswijn
Wijn van de week

Mas des Dames 2002, Coteaux du Languedoc

Het drukke Nederlandse leven bevalt niet iedereen, maar de stap om naar Frankrijk te verhuizen is niet zomaar gezet. En dan ook nog een eigen wijnbedrijf starten is helemaal niet eenvoudig. Ad en Lidewij Kuijper stapten uit de Nederlandse reclamewereld naar de Franse wijnwereld. Ze vestigden zich als wijnproducenten in Murviel, vlak bij Beziers, hartje Languedoc. Na een moeilijk jaar in een klein zomerhuisje was hun nieuwe wijndomein klaar voor bewoning. Van de bestaande wijngaarden kon direct een smakelijke Coteaux du Languedoc worden gemaakt. Ondertussen wordt er verder gewerkt aan de wijngaard en de wijnkennis. Onlangs werd zelfs mourvèdre geplant, geen gemakkelijke druif, maar wel een waar mooie wijnen van kunnen worden gemaakt. Van de buurman werd nog een extra wijngaard van een hectare verworven. Het werk ligt vooral in handen van Lidewij, die inmiddels een wijncursus is gaan volgen in Beziers. Ad is er alleen in de weekenden, door de week heeft hij een baan in Parijs. De jaargang 2002 bracht geen ideale weersomstandigheden, maar wel een goed glas wijn. Deze Mas des Dames, gemaakt op basis van de klassieke druiven van de Languedoc, is een heerlijk glas wijn, met chocola en sap, kersen en vanille, romig, stevig, mooi zacht, zuidelijk, lekker, een prima prestatie.

Te koop bij: Wijnkoperij Okhuysen, Haarlem, plm. € 7,50

Reageer op dit item