Voor het derde jaar krijgen de producenten uit de Champagne en hun importeurs de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere topcuvées. Ingezonden wijnen vormen de basis voor de verkiezing beste Champagne verkrijgbaar in 2004. Daarnaast wordt er een verkiezing voor de beste "gewone" Champagne Brut georganiseerd. Johan Veenstra op www.wijnplein.nl over Champagne aan Zee 2003: ‘…is Champagne aan Zee hard op weg een klassieker te worden. Een grote verdienste van Ronald de Groot en zijn team van Perswijn.’
21 November 2004
"Champagne aan Zee", Grand Hotel Kurhaus, Scheveningen
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Hele trossen
Het vergisten van hele trossen wordt steeds populairder, zowel voor witte wijnen als voor rosé en rode wijnen. De aspecten...
De klasse van kalk
Wat zou de wijnwereld zijn zonder kalkbodems? tekst en foto’s: Lars Daniëls In Europa komen zoveel van de beste wijnen...
Overpeinzingen: Champagne botst met Vin de France
In de wijnlanden van de Europese Unie zijn tegenwoordig veel regels over werkwijzen en herkomstbenamingen onderworpen aan Europese regels. In...
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...