Evenementen - Perswijn

Evenementen

Het overzicht met de actuele proeverijen staat op www.perswijn.nl/agenda

Wijnproeven voor gevorderden én beginners

Een wijnproeverij: de hemel voor wijnliefhebbers en voor nieuwkomers soms een tikkeltje intimiderend. Geen zorgen, met deze tips nip je als een pro en geniet je in stijl en zonder stress.

1. Laat je tas thuis

Bij binnenkomst krijg je een proefboekje om zelf aantekeningen in te maken (neem een pen mee!), een glas dat je steeds bij je houdt en een eigen kartonnen spuugbeker. Daar heb je je handen letterlijk vol aan. Laat je tas dus thuis. Grote tassen en rugzakken mogen sowieso niet de proefruimte in.

2. Donkere kleding

Draag donkere kleuren (die verbergen vlekjes elegant) en trek comfortabele schoenen aan want je loopt meer dan je denkt.

3. Parfum? Roken? NEE!

Je neus doet het voorwerk bij wijn. Het is onmogelijk de verschillende aroma’s waar te nemen als jij of je buurman in een wolk van parfum of rook staat. Het verpest niet alleen je eigen proeverij maar ook die van de andere gasten.

4. Plan je route

Er zijn veel wijnen. Begin licht (bubbels, witte wijnen) en eindig zwaar (rode krachtpatsers, dessertwijn). Heb je favoriete wijnhuizen? Start daar. En laat ruimte voor spontane ontdekkingen en verborgen pareltjes.

5. Eet voldoende

Op een lege maag wijn proeven is hét recept om snel dronken te worden. Zorg dat je vooraf gegeten hebt. Op de statafels vind je stokbrood en flessen water. Neem daar tussendoor vooral van.

6. Spugen is chic

Ja, echt. Niemand verwacht dat je alles doorslikt. Die spuugemmers staan er niet voor niets. Anders proef je na je vijfde glas de nuances in de volgende wijnen niet meer. Je kunt eerst in je eigen kartonnen spuugbeker spugen en die daarna legen in de grote spuugemmers op de statafels.

7. Noteer wat je proeft

Na twintig wijnen weet je écht niet meer of je nou die Toscaanse Sangiovese of die Spaanse Tempranillo zo goddelijk vond. Schrijf het op. Of maak een foto. Of plak er een plusje of hartje bij. Wat werkt.

8. Praat met de wijnmakers en importeurs

Ze zijn er niet alleen om te schenken maar ook om hun verhaal en hun passie te delen. Vraag, luister, lach en leer. Wijn wordt beter als je het verhaal kent. En zeg nou zelf: wijn met een anekdote smaakt altijd nét wat beter.

9. Deel de tafel

Blokkeer de tafels niet en houd de spuugbak toegankelijk. Wil je langer kletsen? Stap opzij en gun anderen ook een slokje geluk.

10. Geniet!

Wijnproeven is géén belastingcursus. Er is geen proefexamen aan het eind. Wijn is een prachtig product dat nóg mooier wordt wanneer je het kunt delen.

 

Wijnpers Media & Evenementen—gelieerd aan PERSWIJN, het meest invloedrijke wijnmagazine van Nederland en België—verzorgt succesvolle campagnes voor merken, wijnhuizen, wijnregio’s, landenbureaus en organiseert ook wijnconcoursen, besloten high-end proeverijen en grote publieke evenementen. Met meer dan 35 jaar ervaring in de internationale wijnindustrie en ons dagelijks contact met tophoreca, sommeliers, importeurs, duizenden trouwe abonnees in de Benelux en bijna 50.000 volgers op social media, garanderen wij u een geslaagde campagne.

Wij leveren uiteraard maatwerk: van exclusieve en besloten proeverijen tot seminars en grote evenementen met kundige sprekers en presentatoren. Wij kunnen de gehele organisatie voor u verzorgen, maar u kunt er ook voor kiezen een deel aan ons uit te besteden. Doordat Wijnpers Media & Evenementen direct gelieerd is aan PERSWIJN Magazine, profiteert u bovendien optimaal van onze kennis van en contact met de uitgebreide en gerichte doelgroepen van professionals en particuliere wijnliefhebbers die wij dagelijks bereiken en bedienen met onze media: magazine, website, nieuwsbrief en verschillende social media.

Neem contact op met huub@perswijn.nl / 06 21365413 voor een op maat gemaakt advies.

 

Wijnpers Media & Evenementen—affiliated to PERSWIJN, the most influential wine magazine in the Netherlands and Belgium—provides successful campaigns for brands, wineries, wine regions, country offices and organizes wine competitions, high-end tastings and large public events. With over 35 years of experience in the international wine industry and due to our daily contact with the top of the catering industry, sommeliers, importers, thousands of loyal subscribers in the Benelux and almost 50,000 followers on social media, we guarantee you a successful campaign.

We deliver custom-made services: from exclusive and private tastings to seminars and large events with skilled speakers and presenters. We can take care of the entire organization for you, but you can also choose to outsource a part to us. Because Wijnpers Media & Evenementen is directly linked to PERSWIJN Magazine, you will also benefit optimally from our knowledge of and contact with the extensive and targeted groups of professionals and private wine lovers that we reach and serve daily with our media: magazine, website, newsletter and various social media.

Contact huub@perswijn.nl / +31 6 21365413 for customized advice.

 

PERSWIJN wijnevenementen/ Wine events

 

PERSWIJN proeverij Union Grands Crus Bordeaux 2024 in de Zuiderkerk in Amsterdam. Foto: Serge Perez
nl Nederlands