Opbrengst No House Wine: zeven huizen voor Aidswezen in Zuid-Afrika - Perswijn
Persberichten

Opbrengst No House Wine: zeven huizen voor Aidswezen in Zuid-Afrika

Met de opbrengsten van de verkoop van Zuid-Afrikaanse No House Wine worden huisjes gebouwd voor aidswezen in Zuid-Afrika. In het geval van het No House Wine-initiatief is het echt zo simpel.
Afgelopen jaar heeft No House Wine maar liefst € 24,870,- opgehaald met de verkoop van wijn. De ondersteuning van supermarktketen Jumbo zorgde voor een extra stimulans in de verkoop.

Inmiddels is begonnen om de grond bouwrijp te maken, voor de zeven huisjes, die vanaf februari gebouwd gaan worden. De locatie ligt in de provincie Mpumalanga, vlak bij de grens van Mozambique. Dit is een van de armste gebieden van Zuid-Afrika. Het gehele project bestaat uit twintig huisjes en wordt gerealiseerd onder toezicht en begeleiding van de Nederlandse stichting HomePlan.  

Lokaal initiatief

Drijvende krachten achter het lokale project zijn Inky (73) en Rollo (74) Granville, boeren uit de regio. Dit echtpaar zet zich in voor een grootschalig voedselprogramma gericht op de weeskinderen in acht dorpen in de regio. Inmiddels voeden zij dagelijks 1650 kinderen.

Naast de voeding zorgen de lokale vrijwilligers ervoor dat de kinderen naar school gaan. In de ergste gevallen hebben de kindgezinnen geen huis, en leven ze in hutjes gebouwd van leem en stukken oud plastic. Van de opbrengsten van No House Wine worden nu stenen huisjes gebouwd met 2 kamers die op slot kunnen en een watertank plus toilet.

Meer informatie: www.nohousewine.nl

www.facebook.com/nohousewine

Reageer op dit item

nl Nederlands