Na Bordeaux en zijn grands crus classés richten we onze aandacht op de wijnen van het zuidelijk halfrond, met het nieuwe Perswijn evenement Crossing the Equator. Heel veel importeurs laten hun wijnen proeven uit Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Argentinië, Chili en nog meer landen. Chili pakt groots uit en heeft zelfs een aparte verdieping. De proeverij zal meer dan ooit aantonen dat het zuidelijk halfrond geweldige wijnen voortbrengt, die niet alleen heel goed maar ook steeds origineler zijn. De diversiteit is enorm, door de verschillende terroiromstandigheden, een toenemende keur aan druivenrassen en specifieke eigen tradities. De technische knowhow is onverminderd groot, maar steeds meer wijnen zijn heel natuurlijk en juist niet technisch gemaakt. De toenemende authenticiteit van de wijnen komt niet alleen van de doorontwikkeling van specialiteiten maar vooral ook van oude wijngaarden, die worden gewaardeerd en beschermd. Kom het ervaren op Crossing the Equator, op 3 april in Amsterdam!
Bekijk hier het proefboekje met de wijnhuizen op PERSWIJN proeverij Crossing the Equator 2023.
Programma
Datum: maandag 3 april 2023
Locatie: Sint-Olofskapel, entrée via het Barbizon Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam
Professionals
11:00 – 17:00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals
Seminar
13:00 - 14:00 uur: seminar 1: Ñuble’s authentieke wijnen uit de Itata vallei
15:00 - 16:00 uur: seminar 2: Chileense wijnvrouwen
Reserveer uw professional ticket
Consumenten
18:00 – 20:30 uur: doorlopende proeverij voor consumenten (€ 25 p.p.)
Seminar
18:30 - 19:30 uur: seminar 3: Waar het zuidelijk halfrond in uitblinkt.
- PERSWIJN abonnees krijgen 30% korting op proeverijen. De kortingscode staat op uw adreslabel bij PERSWIJN #2.
- Bent u nog geen abonnee? Voor slechts € 5 wordt u al abonnee.
Reserveer uw consumententicket
Locatie: Sint-Olofskapel, entrée via het Barbizon Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam
Op het evenement zijn onze algemene voorwaarden, privacy policy en de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.
Onder wijnprofessionals verstaan wij mensen die fulltime werkzaam zijn in de wijnsector. Bent u dat niet, dan bent u uitsluitend op het consumententijdslot welkom. Dan kunnen de wijnprofessionals in alle rust hun werk doen.
Voor informatie, vragen en afmeldingen: communicatie@perswijn.nl