Persbericht: U kunt zich inschrijven voor het Concours Spaanse Wijn! - Perswijn
Persberichten

Persbericht: U kunt zich inschrijven voor het Concours Spaanse Wijn!

Bent u importeur en heeft u Spaanse wijnen in het assortiment? Schrijf u dan in voor het Concours Spaanse Wijn!  ICEX/Vinos de España organiseert in samenwerking met Perswijn de vijfde editie van het Concours Spaanse Wijn, waarmee beoogd wordt die Spaanse wijnen te selecteren die het best zijn afgestemd op de Nederlandse markt. 


De ingezonden wijnen zullen door een onafhankelijke vakjury blind worden geproefd. Hieruit zal een top 100 naar voren komen. Daarnaast zullen er in diverse categorieën winnaars worden gekozen. Hieruit zal een top 100 naar voren komen. Daarnaast zullen er in diverse categorieën winnaars worden gekozen. Importeurs en producenten kunnen met hun wijnen deelnemen.

Het wijnconcours staat open voor:

Alle Spaanse wijnen die op de Nederlandse markt worden verkocht voor een consumentenprijs van:

  • € 4,75 (stille witte, rosado, en rode wijnen)
  • € 5,75 (versterkte en mousserende wijnen)

Het concours bestaat uit 12 categorieën. De selectie van de winnaar in elke categorie zal geschieden middels blindproeverijen, door een jury van gerespecteerde en onafhankelijke Nederlandse wijnexperts. Ook wijnen van bodegas die nog niet op de Nederlandse markt zijn, kunnen meedoen.Er komt een aparte selectie, geheten “Spanje’s Mooiste Wijnen voor Nederland”. In 2008 besloot ICEX/Vinos de España te Den Haag het concours in Nederland te organiseren. De vorige vier Nederlandse edities bleken een succes en wij hebben besloten om in 2017 te komen met de vijfde editie van het Concours. 

U kunt zich hier inschrijven tot en met 24 februari

Persbericht: ICEX/Vinos de EspañaFoto: ICEX/Vinos de España

Reageer op dit item