Het ligt niet aan de wijn, maar aan de wijndrinker - Perswijn
Andermans woorden

Het ligt niet aan de wijn, maar aan de wijndrinker

"We hebben jaren moeten vechten tegen het imago dat in Nederland geen wijnbouw kan plaatsvinden. Daardoor zijn wij heel fanatiek geworden." Als het weer niet plots drastisch omslaat, verwacht Wijnboer (sic!) Leon Masselink dat 2016 de boeken in gaat als het beste Nederlandse wijnjaar tot nu toe.
Hij dankt zijn optimisme aan de mooie lange nazomer. Maar de strijd van de Nederlandse wijnboeren tegen het matige imago van de Nederlandse wijn is nog niet gestreden. "We zijn een wijnland met nieuwe kenmerken en smaken", legt Masselink uit. "Het zijn echt nieuwe wijnen, mensen moeten daar nog aan wennen en ze leren drinken."Website nos.nl over het verwachte ‘topjaar’ 2016 voor Nederlandse wijnen. Die we nog zouden moeten leren drinken. Waarom hebben Nederlandse producenten er toch zo veel moeite mee wanneer hun wijnen net zo beoordeeld worden als die uit de rest van de wereld?

Reageer op dit item