Oud Reuchlin & Boelen beëindigt samenwerking met Torres - Perswijn
Persberichten

Oud Reuchlin & Boelen beëindigt samenwerking met Torres

(persbericht)Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen en Miguel Torres Wineries zullen per 1 januari 2015 hun samenwerking beëindigen.


Hiermee komt een einde aan een decennialange samenwerking. Oud Wijnkopers & Hustinx, later Oud Reuchlin & Boelen, introduceerde in 1968 de wijnen van Torres in Nederland. Sindsdien zijn beide bedrijven fors gegroeid. Oud Reuchlin & Boelen heeft ervoor gezorgd dat de Torres wijnen verkrijgbaar zijn in vele horecabedrijven, slijterijen en grootwinkelbedrijven. Daarnaast introduceerde Oud Reuchlin & Boelen een exclusieve lijn voor supermarkten.

 

Algemeen Directeur Eric Welles van Oud Reuchlin & Boelen over de reden van beëindiging: “Het is de overtuiging van Oud Reuchlin & Boelen dat sterke wijnmerken in horeca en vakhandel gebouwd worden. Hierbij zijn exclusiviteit en differentiatie van het assortiment essentieel. De laatste jaren merkten wij echter dat het bedrijf Torres het supermarktkanaal toenemend zwaarder liet wegen. Hiermee kan Oud Reuchlin & Boelen zich niet langer verenigen. Hoewel wij betreuren dat er hiermee een einde komt aan een goede samenwerking, wensen wij Torres succes met haar beleid, gericht op grote volumes.”Oud Reuchlin & Boelen heeft voor de horeca, horecatoeleveranciers en de vakhandel een exclusief Spaans en Chileens wijnportfolio samengesteld. Hierin bevinden zich excellente wijnhuizen, zoals Vicente Gandia, Laroche Chili en VSPT Wine Group (San Pedro). Oud Reuchlin & Boelen zal de komende weken bij haar klanten deze huizen en hun assortiment introduceren, gericht op de specifieke voorkeuren. Tevens zal dit portfolio ook aan de media worden gepresenteerd.

Reageer op dit item