Wine Society - Niets te kiezen - Perswijn
Wine Society

Wine Society – Niets te kiezen

Dat wijn slechts een marginale rol in de samenleving speelt, bleek uit het gegeven dat het absoluut geen thema vormde in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar.
Die lastenverzwaring voor ‘de hardwerkende burger in dit land’ in de vorm van hogere accijnzen (en BTW) gaan dus gewoon door. Het ontroerende protestschrijven van de KVNW ten spijt. Wijnhandel mag dan nog een beetje een herenmetier zijn, politiek is dat niet. Bij het bestuderen van de kieslijsten kwamen we welgeteld

twee namen tegen van lieden waarvan we met zekerheid weten dat ze ‘iets’ met wijn hebben.

Een ervan is zittend Kamerlid Ard van der Steur die we vorig jaar bij een proeverij bij hem in het dorp tegenkwamen, maar die zich in Den Haag namens de VVD vooral met ‘veiligheid’ bezighoudt. De tweede is Petra de Boevere, ook wel bekend als mediabelust ‘Meisje van de Slijterij’, kansloze nummer 2 van de Liberaal Democratische Partij (LibDem).

We hadden stilletjes gehoopt dat HD na al zijn activisme met petities en al eindelijk werk zou maken van zijn Volksbeweging tegen Onrechtvaardige Situaties in Wijnland, maar helaas.

Reageer op dit item