Door biologisch te werken en biologische druivensoorten te gebruiken die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat, maken Nederlandse wijnboeren heerlijke wijn.Commerciële boodschap van Gall & Gall. Suggereert het bestaan van ´biologische´ druivenrassen. Kennelijk hebben ze er meer verstand van borrelpraat dan van wijnbouw.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers: Mycorrhiza
Mycorrhiza is een vorm van symbiose tussen bodemschimmels en de wortels van planten, ook druivenplanten, waarbij wederzijds voedsel wordt uitgewisseld....
Uit de oude doos: Chili uitgelegd door Lars Daniëls (2020)
In tijden van corona heeft Lars Daniëls een aantal langere video's gemaakt. In dit uitgebreide video-artikel gaat over Chili, vertelt...
Wijnbreinbrekers – Chaptaliseren
Chaptaliseren of chaptalisatie is het toevoegen van suiker aan de most of gistende wijn, om meer alcohol te verkrijgen. Dit...
Overpeinzingen: Bang voor boeren
Zo, we zijn weer even neergestreken op ons plekje in het Franse zuiden. Heerlijk. De zomerhitte is weg, en dat...
WIJNPERSoonlijkheden met Johan Reyneke
Wie is de Wijnpersoonlijkheid achter Johan Reyneke? Johan Reyneke is een biodynamische wijnproducent uit Stellenbosch. Een openhartig gesprek met Karin...
Teaser Wijnpersoonlijkheden: Johan Reyneke
Wie is de Wijnpersoonlijkheid achter Johan Reyneke? Johan Reyneke is een biodynamische wijnproducent uit Stellenbosch. Een openhartig gesprek met Karin...