Les Terrasses d'Eole, Moun­tagniero 2010, Ventoux - Perswijn
Wijn van de week

Les Terrasses d’Eole, Moun­tagniero 2010, Ventoux

Eole is de Franse naam voor de Griekse God van de wind Aeolus. Les Terasses d'Eole zijn dus de terrassen van de God van de wind.
Omdat rond de machtige Mont Ventoux altijd een krachtige wind staat, vormde dit een inspiratie voor de eigenaar, Stéphane Saurel, om zijn wijnen te noemen naar de verschillende winden die hier waaien. Op zich al bijzonder, dat elke wind hier een eigen naam heeft. Iedereen kent de Mistral, de krachtige noordenwind, maar dat is er nog maar één. De ‘Mountagniero’ is de Provençaalse naam voor de wind die waait vanaf de hellingen van de Mont Ventoux zelf, dus zeg maar een echte ‘bergwind’.

Op het domein is het een wind die uit het noorden komt, en die is gekozen omdat dit een stevige wijn is, maar ook met de nodige frisheid. Het is een blend van 65% grenache, aangevuld met syrah en mourvèdre.

Heerlijk kruidig en sappig, met zwarte olijven, opwekkend, stevig, maar tegelijk soepel, met goe­de tannines. Dezelfde wijn is te koop (met het oude etiket, zonder de aanduiding ‘Mountagneiro’) bij Van Eyck Wijnkelders, voor € 6,70.

Wijndijck, € 6,45

Reageer op dit item