Alain Jaume, Les Valats 2010, Rasteau - Perswijn
Wijn van de week

Alain Jaume, Les Valats 2010, Rasteau

Alain Jaume is niet de enige, maar wel een van de meest dynamische producenten die zijn domein in Châteauneuf-du-Pape heeft uitgebouwd tot een toonaangevende producent van zuidelijke Rhônewijnen.
Alain en Odile Jaume begonnen in 1979 op hun Domaine Grand Veneur met nog geen 10 hectare wijngaarden in Châteauneuf. Nu beslaat het totale bezit 68 hectare in meerdere appellations. Daarnaast werd een handelshuis opgezet, waarvoor druiven worden aangekocht in meerdere appellations. Deze Rasteau is daar een voorbeeld van, en hij laat zien dat op een hoog niveau wordt gewerkt. Het moderne handelshuis kan zich geen matige wijnen permitteren. 2009 heeft natuurlijk de naam als grote jaargang, maar deze 2010 presenteerde zich zeer verrassend. Het jaar is misschien iets lichter, maar wel heel getypeerd, met veel fruit en wat mooiere zuren dan het krachtige 2009.

De wijn is elegant, met kersen en bramen, zacht en sappig, mooie zuren, fijn, lengte.

Wijnhandel Léon Colaris, € 10,90

Tamis Wijnen / Vino Via, categorie 5

Reageer op dit item