Immigranten uit Europa, met name Italianen en Spanjaarden, introduceerden in het midden van de negentiende eeuw de wijnbouw in Argentinië.
Proef& van Gall & Gall neemt het niet zo nauw met de historische feiten. In Argentinië zelf houdt men liever 1557 aan als beginjaar van de wijnbouw aldaar. Scheelt maar drie eeuwen.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers: GFV en GLRV
Grapevine Fanleaf Virus (GFV) en Grapevine Leafroll Virus (GLRV) zijn slechts 2 van de 86 virussen die gevonden zijn in...
Overpeinzingen: Ruzie in de tent
Het is een constatering die tegenwoordig vaker wordt gedaan: polarisatie is overal. Het lijkt er op dat er in het...
Overpeinzingen: Nederlandse wijn: ‘gewoon’ goed
Het is al weer een tijdje geleden dat we voor een diner aanschoven bij De Kas, een fijn restaurant bij...
Wijnbreinbrekers: Wortelstok
De wortelstok is het onderste deel van de druivenplant, waaraan de wortels zitten. De term zou helemaal niet bestaan indien...
Overpeinzingen: Wijn met een (bij)smaakje
Jaren geleden, tijdens een reis door Australië met een groepje collega’s -onder andere Hubrecht Duijker en Harold Hamersma- was het...
Wijnbreinbrekers: Aanzuren
Aanzuren is een correctie van de most of de wijn. Het wordt niet alleen gedaan voor de smaakbalans van de...