Prachtig gelegen achter Kaapstad ligt Stellenbosch. Geroemd om zijn mooie wijnen. Past uitstekend bij rood vlees en stevige kazen. Knullig geformuleerde foldertaal van Gall & Gall.
Misschien ook iets voor u
Spier denkt duurzaam
Onlangs was Frans Smit, managing director van Spier in Nederland. Lars Daniëls praatte uitgebreid met hem en proefde de topwijnen...
Wijn & Spijs: Knolselderij met kokossaus
Knolselderij krijgt een aromatische volle smaak door het langdurige gaar proces. Heel herkenbaar en erg lekker. De friet van knolselderij...
PERSWIJN #4 komt 8 juni uit met als extra de Koopgids Italië!
Perswijn # 4 komt uit samen met de Koopgids Italië. Uit ons wijnconcours selecteerden wij in deze gids 100 wijnen...
Overpeinzing op de maandagochtend: Nieuwe wijngidsen
Zo, alle uitgaven voor december zijn af. Nogal een klus dit keer. Niet alleen de ‘gewone’ Perswijn, maar ook de koopgids en een Champagnesupplement. Waar ik overigens heel blij mee ben. Even een weekendje niks. Helaas, dat nu ook weer niet. Onze restaurantgids, Grootspraak, moet ook nog af. Ondertussen loert in mijn ooghoek een stapeltje nieuwe boeken naar me. Of we die nog even kunnen recenseren. Want wat moet er anders in de schoen of onder de kerstboom?
Grote uitdagingen en kansen voor Zuid-Afrikaanse wijn
<span style="font-size: 13px;">Toen wijnmaker Niels Verburg van Luddite Wines (Botrivier, Zuid-Afrika) het onlangs in een interview had over de nog altijd frustrerend lage prijzen van Zuid-Afrikaanse wijn, rees het idee om eens een langer artikel aan dit onderwerp te wijden. Wat zijn de uitdagingen en waar liggen de kansen voor dit wijnland-in-verandering?</span>
Is de Beaujolais desperaat?
Is de Beaujolais desperaat? Natuurlijk, afgelopen week geselden hagelbuien de villages van de Beaujolais, met Fleurie als grootste slachtoffer. Maar om je wijn nu te gaan promoten als ‘Best Ranked Portuguese Wine’, dat gaat wel heel ver...