Domaine Guillaume Gros, El Niño Loco 2009, VdP de Méditerranée - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Guillaume Gros, El Niño Loco 2009, VdP de Méditerranée

Voor sommigen is het hebben van een eigen wijndomein een levenslange droom, die vaak nooit in vervulling gaat. Zo niet voor Guillaume Gros, die zijn carrière als sommelier opgaf om in 2001 zijn eigen wijndomein op te richten.

guillaume250

Voor sommigen is het hebben van een eigen wijndomein een levenslange droom, die vaak nooit in vervulling gaat. Zo niet voor Guillaume Gros, die zijn carrière als sommelier opgaf om in 2001 zijn eigen wijndomein op te richten. Hij koos voor de Luberon, aan de zuidoostkant van het Rhônegebied. Niet alleen omdat de wijngaarden daar nog betaalbaar zijn, maar ook omdat hij zelf in de Luberon is geboren en omdat zijn overgrootvader tot 1959 nog wijnen maakte in hetzelfde dorp waar Gros zich nu heeft gevestigd. Hij leerde snel, geholpen door goede leermeesters als Alain Graillot (Crozes-Hermitage) en de familie Janasse (Châteauneuf-du-Pape).  Tot en met de oogst van 2008 was dit een Côtes de Luberon, maar de 2009 is geklasseerd als een Vin de Pays du Mediterranée. Hij is soepel van karakter door 60% carignan, aangevuld met 30% grenache, 5% syrah en 5% mourvèdre.

Ook hier is de jaargang 2009 voortreffelijk, en dat proef je: levendig, lekker op het fruit gemaakt, met zoethout, garrigue, goede zuren, een iets stevige finale.

Rhône Value Wines, € 7,50

Reageer op dit item