G. Moulinier Rosé 2010, Saint Chinian - Perswijn
Wijn van de week

G. Moulinier Rosé 2010, Saint Chinian

De familie Moulinier – vader en twee zoons zijn actief in het bedrijf – heeft de afgelopen jaren uitgebreid geïnvesteerd in een prachtige nieuwe kelder, midden in de wijngaarden tussen de dorpen Saint-Chinian en Pierrerue.

moulinier_250.jpg
De familie Moulinier – vader en twee zoons zijn actief in het bedrijf – heeft de afgelopen jaren uitgebreid geïnvesteerd in een prachtige nieuwe kelder, midden in de wijngaarden tussen de dorpen Saint-Chinian en Pierrerue. Ze hebben hun assortiment – voornamelijk rode wijnen natuurlijk – uitgebreid met een smakelijke viognier en deze heerlijke rosé manifesteert zich meer en meer als een uitblinker. 2010 wordt natuurlijk geholpen door – helaas voor de familie – lage opbrengsten, waardoor de wijnen over de hele linie meer kracht en diepgang hebben. Het is een mix van 50/50 grenache en syrah, dé twee druiven van Saint-Chinian, gemaakt van het aflopende sap van de rode wijnen, de saignée.

Met een heerlijk resultaat: mooi in zijn fruit, kersen en rode bessen, aardbei, prima zuren en frisheid, zuiver, sappig en heel aromatisch.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 6,95

Reageer op dit item