Casa del Rio Grande, Cabernet sauvignon 2010, Central Valley - Perswijn
Wijn van de week

Casa del Rio Grande, Cabernet sauvignon 2010, Central Valley

Chili is als (wijn)land moeilijk klein te krijgen. Zelfs een aardbeving als die van begin 2010, die grote verwoestingen aanrichtte en zelfs de oogst voor de wijnen hinderde, kan dit land en zijn (wijn)bedrijven niet uit het veld slaan.

rio_grande_cabernet250.jpg
Chili is als (wijn)land moeilijk klein te krijgen. Zelfs een aardbeving als die van begin 2010, die grote verwoestingen aanrichtte en zelfs de oogst voor de wijnen hinderde, kan dit land en zijn (wijn)bedrijven niet uit het veld slaan. Direct werd alles op alles gezet om de oogst toch goed binnen te halen en om de wijnen op tijd aan de Europese en andere wijnliefhebbers te leveren. En zo staat ook deze cabernet sauvignon uit 2010, geoogst na de aardbeving, weer fris en fruitig op onze tafel, alsof er nooit iets gebeurd is. Achter deze wijn zit dan ook een geoliede machine: Cono Sur, zelfstandig onderdeel van het zeer dynamische en succesvolle Concha y Toro, een van de grootste wijnbedrijven ter wereld. Het maakt een breed scala aan wijnen, waaronder deze soepele en fruitige versie van de cabernet sauvignon, bedoeld om heerlijk jong te drinken.

Geniet van het frisse rode fruit, met kersen; een gemakkelijke smaak, lekker, nooit zwaar en aangenaam soepel.

Dirck III, € 3,99

Reageer op dit item