Cave de Bel Air 2009, Beaujolais - Perswijn
Wijn van de week

Cave de Bel Air 2009, Beaujolais

De rol van de coöperaties in de Beaujolais is geleidelijk iets kleiner geworden. Maar nog altijd nemen de overgebleven caves coopératives ruim dertig procent van de productie voor hun rekening, verdeeld over 15 kelders.

cave_de_bel_air250.jpg
De rol van de coöperaties in de Beaujolais is geleidelijk iets kleiner geworden. Maar nog altijd nemen de overgebleven caves coopératives ruim dertig procent van de productie voor hun rekening, verdeeld over 15 kelders. Hun aandeel is het grootst in gewone Beaujolais: daarvan wordt 39% door de coöperaties geproduceerd. Logisch, want juist op dat niveau zijn de wijnen door de crisis voor individuele boeren moeilijker zelf op de markt te brengen. Een krachtige cave, zoals deze Cave des Vignerons de Bel-Air, is voor hen dan ook een zegen. De coöperatie is veel beter in staat de wijnen goed te verkopen, mede door een breed gamma, waarin we van alles vinden, vrijwel alle Crus, Beaujolais Villages, Beaujolais Rosé en Wit en zelfs ook de tegenwoordig zeer populaire Crémant. De ‘gewone’ Beaujolais is natuurlijk een belangrijke steunpilaar.

Een eenvoudige streekwijn misschien, maar die zeker in een prachtig jaar als 2009 toch heerlijk kan zijn, simpel en doeltreffend. Het is een lekker lichtvoetig glas, met sap en kersen, heerlijk op het fruit, met goede zuren en frisheid, lekker!

Te koop bij Dirck III, € 3,99 III(I)

Reageer op dit item