Domaine de Coste Chaude 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Domaine de Coste Chaude 2007

Domaine de Coste Chaude ligt aan de oostkant van het Rhônedal, bij Visan. De huidige eigenaren kochten het in 1994 en besloten tot een rigoureuze verbetering van de kwaliteit. De wijngaard werd deels herplant, waarbij is gekozen voor lage opbrengsten van 30 tot 40 hectoliter per hectare. Ook in de kelder en bij de flessenopslag werd het nodige veranderd.

Wvdw_2_groot.jpg
Domaine de Coste Chaude ligt aan de oostkant van het ­Rhônedal, bij Visan. De huidige eigenaren kochten het in 1994 en besloten tot een rigoureuze verbetering van de kwaliteit. De wijngaard werd deels herplant, waarbij is ­gekozen voor lage opbrengsten van 30 tot 40 hectoliter per hectare. Ook in de kelder en bij de flessenopslag werd het nodige veranderd.

Op het warme terroir, dat bestaat uit een mix van grote stenen en kalk, is de grenache verreweg de belangrijkste druif, aangevuld met syrah en een perceel met oude stokken carignan. De gemiddelde leeftijd van de stokken op de 21 hectare bedraagt maar liefst 40 jaar, heel belangrijk voor grenache. Dat proef je terug in deze wijn, een assemblage van 70% grenache en de rest syrah, zonder houtopvoeding. Hij is mooi krachtig en intens, een tikje heftig zelfs, warm en stevig, vol, met een mooie lengte, goede zuren en tannines.

Domaine de Coste Chaude 2007

Côtes du Rhône Villages

15 pnt

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 7,95 

Meer aanraders? 

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog! Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item